search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:45
MENU CLOSE

Σφοδρή σύγκρουση για τον Κατρούγκαλο: Τι απαντά ο Πόλάκης στον Γεωργιάδη

11.04.2024 08:22
adonis- polakis vouli 9876- new

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκεται από την Τετάρτη σύγκρουση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το ζήτημα της «μετακόμισης» του Γιώργου Κατρούγκαλου στον ΟΗΕ, ως Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο Γ. Κατρούγκαλος ανέλαβε μια τέτοια θέση με τη στήριξη της κυβέρνησης, θέση που αποτελεί μία από τις λεγόμενες «Ειδικές Διαδικασίες» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες στελεχώνονται από ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης (Ανεξάρτητοι Εμπειρογνώμονες και Ειδικοί Εισηγητές) μετά από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής.

Το έργο τους είναι να διερευνούν την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, να προβαίνουν σε επιτόπιες επισκέψεις στις χώρες που επιλέγουν, να συντάσσουν εκθέσεις και γενικά να συμβουλεύουν τον Γενικό Γραμματέα και τα άλλα όργανα του ΟΗΕ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε σε συγκεκριμένη θεματική (π.χ. Δικαίωμα στο περιβάλλον, Ελευθερία των συγκεντρώσεων) ή με επικέντρωση σε μία χώρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως η Παλαιστίνη ή το Ιράκ.

Η πληροφορία ότι ο πρώην υπουργός είχε τη στήριξη της κυβέρνησης προκάλεσε αναστάτωση στα social media, με τον Παύλο Πολάκη και ορισμένους σχολιαστές να επισημαίνουν την διαβόητη αναφορά του τέως υπουργού στο ασφαλιστικό του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφορά που φαίνεται ότι συνέτεινε στο μέγεθος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023.

Από την πλευρά του ο τέως υπουργός αντέδρασε στην όλη κατάσταση, αναφέροντας ότι «δεν θα έπρεπε, αλλά μένω κατάπληκτος από την ενορχήστρωση του ψέματος. Η θέση στον ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα τιμητική, αλλά άμισθη. Η υποψηφιότητα μου ήταν ατομική, δεν υποβλήθηκε ούτε υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Ντροπή για όσους διακινούν παραμύθια και σενάρια συναλλαγής».

Εν πάση περιπτώσει, ως υπερασπιστής του Γ. Κατρούγκαλου εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μιλώντας στο Action24, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Πολάκης είναι ένα γελοίο υποκείμενο και δεν είχα ποτέ αμφιβολία γι’αυτό. Λέει ο άνθρωπος ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ένας αργυρώνητος προδότης ο οποίος για να πάρει αυτή την άμισθη θέση στον ΟΗΕ πούλησε τις εκλογές επίτηδες εναντίον του Τσίπρα».

Και ο υπουργός συνέχισε: «Και όχι μόνο ο Κατρούγκαλος, ταυτόχρονα αργυρώνητος προδότης ήταν και ο Λιάκος και ο Χουλιαράκης. Δηλαδή η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν γεμάτη προδότες. Όλοι αυτοί κατά Πολάκη που είναι δεξί χέρι του Κασσελάκη αργυρώνητοι προδότες. Και θέλετε να κάνουμε πολιτική στην Ελλάδα και αυτός λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα. Είναι σιχαμένος, σίχαμα, ου! Δεν φταίει κανένας άλλος, ο Τσίπρας φταίει και βρωμίζει την πολιτική ζωή όλης της Ελλάδας. Βαρέθηκα την τοξικότητα και την χυδαιότητα».

Όπως ήταν φυσικό, τα σχόλια του Ά. Γεωργιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του Π. Πολάκη, ο οποίος έγραψε στο X/Twitter: «Εχεις κοψει καπιστρι ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ ΛΑΔΕΜΠΟΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ !!Ακροδεξιο παρταλι!! Θα τα πουμε απο κοντα αυριο!».

Η συνέχεια επί της… οθόνης, όπως έλεγαν παλιά…

Διαβάστε επίσης

Η ανάρτηση του Τζεντιλόνι για τη συνάντηση με τον Τσίπρα: «Παλιοί φίλοι»

Δένδιας για Παναθηναϊκό: Τα… παράπονα για τη διαιτησία

To Flyover θυμίζει… Μετρό Θεσσαλονίκης -9 στους 10 κατοίκους θεωρούν το έργο περιττό ή ότι θα καθυστερήσει υπερβολικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:45