search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:09
MENU CLOSE

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση ελπίζει σε αποκλιμάκωση, φοβάται «έκρηξη» στα καύσιμα

15.04.2024 15:02
pavlos_marinakis_new

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή – μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – βαίνει προς αποκλιμάκωση εξέφρασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης, αν και απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με επιχειρησιακές κινήσεις (π.χ. για τη δράση της φρεγάτας «Ύδρα») ή διπλωματικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, εντούτοις, επανέλαβε την έκκληση για αποφυγή κλιμάκωσης και εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία της Αθήνας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικά για το ζήτημα των επικείμενων (αν πιστέψει κανείς τις προβλέψεις του κλάδου της πώλησης υγρών καυσίμων) αυξήσεων στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης (οι εκτιμήσεις μιλούν για περίπου 2 ευρώ το λίτρο ως το τέλος της εβδομάδας), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ασχολείται με το θέμα και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σε περιόδους κρίσης δεν αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους.

Ωστόσο, ζήτησε να αποφεύγεται η δημιουργία περαιτέρω ανησυχίας στους πολίτες, ενώ απαντώντας σε σχόλια της αντιπολίτευσης για την ετοιμότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει της – αναμενόμενης– επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, είπε ότι «στον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης για το προσωπικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, η απάντηση είναι πού βρισκόταν και πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα».

Κατά τα λοιπά, ο Π. Μαρινάκης, σχολιάζοντας προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, είπε ότι αποτελούν μια νέα εκδοχή των «λεφτόδεντρων», επισημαίνοντας ότι μόνο η πρότασή του για τον ΦΠΑ θα προκαλέσει ετησίως μείωση εσόδων κατά 2,3 δισ. ευρώ. «Είτε αποτελούν κινήσεις εντυπωσιασμού είτε υποκρύπτουν περισσότερους φόρους», είπε, προσθέτοντας ότι με βάση τα όσα ζήσαμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ισχύουν και τα δύο.

Επίσης, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών και ότι από την έρευνα δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις «θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με το δυστύχημα, αν και για άλλη μια φορά παρέπεμψε για τα τελικά συμπεράσματα στην έρευνα που διεξάγει η δικαιοσύνη.

Τέλος, παρείχε κάλυψη στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την κατηγορία που του απηύθυνε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, για «παραποίηση συμβόλου» (είχε ανεβάσει ένα κολάζ της ελληνικής και της ισραηλινής σημαίας), κάνοντας λόγο για «επίθεση με τοξικά χαρακτηριστικά», αλλά και στον βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, για υποτιμητική αναφορά του στο πρόσωπο του Σ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι «το να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ διαγραφή βουλευτή είναι υποκριτικό» και προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο βουλευτής είπε ό,τι είπε εν τη ρύμη του λόγου.

Διαβάστε επίσης

Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ: Αποδείχθηκε ότι υπάρχει χυδαιότητα στην ελληνική πολιτική σκηνή (Video)

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Μέσα ο Φρέντι Μπελέρης με ανατροπή της «ενδεκάτης ώρας»

Κεχαγιά: Αν ο Μητσοτάκης δεν αποπέμψει τον Κυριαζίδη θα συμμερίζεται τις ομοφοβικές του δηλώσεις – (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:08