search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:44
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Να συγκληθεί άμεσα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την κρίση στη Μέση Ανατολή

18.04.2024 17:36
xaritsis vouli 987- new

Ταύτιση με τις αμερικανικές επιδιώξεις στην εμπόλεμη περιοχή καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης, εκφράζοντας φόβους να βρεθεί η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης. 

«Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν πρόκειται να λυθεί με στοίχιση σε στρατόπεδα και ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται πλήρως με αμερικανικές επιδιώξεις στην περιοχή», ανέφερε σε παρέμβασή του στη Βουλή και σχολιάζοντας τις εξαγγελίες περί κατασκευής αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome στην χώρα, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει Ισραήλ».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς επανέλαβε την πρότασή του για άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, καθώς «δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται μονομερείς αποφάσεις του ίδιου του πρωθυπουργού σε τόσο σημαντικά θέματα». Ζήτησε να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και σημείωσε πως «θα πρέπει να συντονιστούμε με χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, για να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος, που είναι και η βασική προϋπόθεση για ειρήνη στην περιοχή». 

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ο Αλέξης Χαρίτσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την οικονομική της πολιτική, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες επιλογές. «Η ευρωπαϊκή πολιτική της Δεξιάς διακρίνεται από στρατηγική άρνηση να απαντήσει με ουσιαστικές πολιτικές στα μείζονα ζητήματα και οι πολιτικές Μητσοτάκη κουμπώνουν με αυτή την πολιτική», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Στις 13 Μαΐου το τετ α τετ στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη – Στη θέση του ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Βουλή: Κόντρα Βελόπουλου – Θεοχάρη για τη συμμετοχή Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:44