search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:29
MENU CLOSE

Παπανώτας: Νίκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Νέα Δημοκρατία – Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν «όχι, Δημήτρη μου»

18.04.2024 16:04
papoanotas new

Τη λύπη του για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, «δείχνοντας» τη ΝΔ και τον Άδωνι Γεωργιάδη, εξέφρασε ο Δημήτρης Παπανώτας, στην πρώτη τοποθέτησή του μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να βγει εκτός ευρωλίστας.

Ο Δημήτρης Παπανώτας, μιλώντας στον Alpha,  έκανε λόγο για νίκη του Άδωνι Γεωργιάδη, της Νέας Δημοκρατίας, της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη νίκη του Άδωνι Γεωργιάδη, της Νέας Δημοκρατίας, της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ρηχό τρόπο σκέψης, που αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι.

Χαίρομαι από την άλλη πλευρά, γιατί όταν μπεις σε έναν στίβο, να δώσεις αγώνα, και οι συνθήκες δεν είναι οι πρέπουσες, καλό είναι να το μαθαίνεις πολύ νωρίς. Εγώ είχα μιλήσει από χθες με υψηλά ιστάμενους του κόμματος και τους είπα: «Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε να παραιτηθώ». Μου είπαν: «Όχι, Δημήτρη μου! Είμαστε στο πλευρό σου».

Για τους συνυποψηφίους μας είπα ότι είναι όλοι άξιοι και δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσω, αλλά να αλλάξουμε την πολιτική σε Ευρώπη και Ελλάδα. Πρόκειται για προσβολή, όχι μόνο στο πρόσωπό μου αλλά και σε όσους με 30 βαθμούς δεν πήγαν στην παραλία και ήρθαν να ψηφίσουν για τους υποψήφιους του κόμματος».

Τι είπε για Κασσελάκη και Μπεκατώρου

Ο Δημήτρης Παπανώτας αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και την Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα Μetoo.

«Καλή συνέχεια του εύχομαι και του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω να του θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε. Δεν έχει σημασία αυτό. Με απέπεμψαν εξαιτίας της Μπεκατώρου. Δεν νομίζω ότι είναι δεοντολογική συμπεριφορά μεταξύ συνυποψηφίων. Καταφέρνουν να αλλάξουν την ατζέντα, όταν ο κόσμος πεινά και δεν μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ.

Μεταφέρει η Μπεκατώρου την ατζέντα στην παρεξήγηση μιας δήλωσης».

Εκτός ευρωψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με αόφαση Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο γνωστός παρουσιαστής, Δημήτρης Παπανώτας, τίθεται εκτός της ευρω-λίστας του κόμματος για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Τη θέση του παίρνει ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα.

Σε ανάρτησή του στο X/Twitter ο Σ. Κασσελάκης έγραψε ότι «σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη “φορτώσει” ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Νωρίτερα η Κουμουνδούρου είχε επιχειρήσει να «κλείσει» το θέμα μέσα από μια διορθωτική δήλωση του Δ. Παπανώτα. Ωστόσο, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, με πιο αιχμηρή αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία σημείωσε στον ρ/σ Παραπολιτικά FM: «Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα».

Εκτός από μεσαία στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μέσω των σόσιαλ θέτουν θέμα αποπομπής του, θέση πήρε χθες, μιλώντας στο Kontra Channel και η υποψήφια ευρωβουλευτής Δώρα Τσαμπάζη.

Η κ. Τσαμπάζη σημείωσε πως η περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα θα πρέπει να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας και πως η επίμαχη δήλωση περί του «σατράπη» δεν έχει υποστεί κάποια παρέμβαση παρόλο που ο ίδιος κάνει λόγο για «κοπτοραπτική».

Μεταξύ των πρώτων αντιδράσεων από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ χθες, ήταν ανάρτηση της Άννας Ελεφάντη η οποία χαρακτήριζε τις δηλώσεις Παπανώτα «απαράδεκτες» και «σεξιστικές».

Ο Δημήτρης Παπανώτας είχε προχωρήσει σε ανάρτηση κάνοντας λόγο για απομόνωση των δηλώσεών του στο επίμαχο βίντεο με στόχο να πληγεί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε επίσης πως «ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος.

Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους».

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος αντικαθιστά τον Παπανώτα

Ο Κώστας Σιδηρόπουλος καταλαμβάνει τη θέση του Δημήτρη Παπανώτα, που αποπέμφθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σιδηρόπουλος είναι διδάκτορας Βιολογίας και γιος της πρώην βουλετού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Παπακώστα. Παράλληλα, δηλώνει ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός

Αναλυτικά, το βιογραφικό του κ. Σιδηρόπουλου:

Διδ.Βιολογίας – Μέλος Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις – Ποιητής

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος μένει στην Αγία Βαρβάρα Αττικής και κατάγεται από Ημαθία και Καρδίτσα. Είναι Διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός.

Τελείωσε το 4ο Λύκειο Κορυδαλλού. Απόφοιτος Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ .

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2005. Διδακτορικό στον Τομέα Ζωολογίας.

Συμμετοχή στο ARΤ Θεσσαλονίκη 2016. Έκθεση ζωγραφικής 50 HAIKU & NEW AGE,2018. Ποιητική συλλογή : «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Μέρος Πρώτο: Οι Εποχές άλλαξαν», 2018.

Πρώτο επιστημονικό βιβλίο «Η διαχρονική διαφοροποίηση της Πανίδας της Ελλάδας»,ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 2023. Μέλος του MDA Hellas. Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις της γκαλερί ART WAY,2023-2024.

Διαβάστε επίσης:

Μείωση στον ΦΠΑ ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – «Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο ο πληθωρισμός στα τρόφιμα» λέει ο Σκρέκας

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη – Στη θέση του ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Δώρα Αυγέρη: Η πίστη δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αξιολόγησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42