search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:22
MENU CLOSE

Εγκύκλιος: Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν Botox και υαλουρονικό οξύ

19.04.2024 16:40
botox

Το Botox χρησιμοποιείται στην ιατρική με τη μέγιστη ασφάλεια για περισσότερα από 35 χρόνια, ενώ οι εφαρμογές του επεκτείνονται από την αισθητική έως την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Ωστόσο, εάν δεν γίνει από έμπειρα χέρια γιατρών, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό και οι βλάβες μη αναστρέψιμες. Θυμίζουμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές, που ιατρικές ενώσεις, κάνουν συστάσεις και εφιστούν την προσοχή του κοινού μετά από  αναφορές για παραμορφώσεις προσώπου, ή άλλων μερών του σώματος, δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις και αλλεργικές αντιδράσεις έπειτα από εφαρμογή botox, εμφυτευμάτων ή άλλες ενέσιμες αισθητικές θεραπείες προσώπου ή σώματος, που έχουν διενεργηθεί από μη ιατρούς σε κέντρα αισθητικής έως και κομμωτήρια που φτιάνουν νύχια.

Εν όψει του καλοκαιριού, λοιπόν, που πολλοί αποζητούν ένα τέλειο σώμα, γρήγορα και χωρίς θυσίες στο φαγητό και στην άσκηση, το υπουργείο Υγείας, με σημερινή του εγκύκλιο, ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά το τοπίο, και ανακοινώνει τις ιατρικές ειδικότητες που μπορούν να χορηγούν θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης (όπως είναι το botox) και υαλουρονικού οξέος.

Ειδικότερα σύμφωνα με πρόσφατη γνωμοδότηση  του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο, που υπογράφει ο υφυπουργός  Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς από ειδικευμένους/-ες ιατρούς των εξής ειδικοτήτων (στα εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων εμπίπτει η εν λόγω τεχνική):

-Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

-Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

-Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Επιπλέον, ιατροί των ειδικοτήτων Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Οφθαλμολογίας δύνανται να χρησιμοποιούν την ως άνω τεχνική αποκλειστικά για θεραπευτικούς σκοπούς, τοπικά στην πάσχουσα περιοχή και σε συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις.

Διαβάστε επίσης:

«Ξεχασμένα» στο νοσοκομείο Ζακύνθου δυο ανήλικα αδέλφια, μετά από εισαγγελική εντολή

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες παιδιών για τον αρχαιοφύλακα

Δημήτρης Κόκοτας: Αναβάλλεται η προσπάθεια για αποσωλήνωση – «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμεναν» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:21