search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:09
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για κοστολόγηση του προγράμματός του: Καμία σχέση με την πραγματικότητα

24.05.2024 10:35
syriza_logo_new

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) να «κοστολογήσει» το πρόγραμμα του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, προσδιορίζοντάς το στο ύψος των 5,8 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεράρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση στρεψοδικεί διά της κοστολόγησης, ενώ φέρνει ακοστολόγητα νομοσχέδια» και ότι τα νούμερα που δημοσιοποιήθηκαν «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Αναλυτικά, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στρεψοδικεί διά της κοστολόγησης γιατί θέλει να κρύψει ότι αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη, να επιστρέψει στην κοινωνία τα υπερπλεονάσματα, να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Έβαλε το ΓΛΚ να κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενώ το χθεσινό νομοσχέδιο του κ. Σκρέκα ήταν απόλυτα ακοστολόγητο. Τα νούμερα που διαβάζουμε από το πρωί ότι θα πει ο κ. Μητσοτάκης για το πρόγραμμά μας. Είναι ο αρχιτέκτονας της ακρίβειας, που λεηλατεί τα χαμηλά εισοδήματα».

Επίσης, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι «όσον αφορά τα μέτρα της ακρίβειας, το ΓΛΚ επιβεβαιώνει σχεδόν πλήρως την κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδει αυτή του Υπουργείου Οικονομικών (2,6δις εμείς, 2,7δις το ΓΛΚ και 4,2 δις το Υπουργείο).

Η διαφορά που προκύπτει είναι διότι το ΓΛΚ προσθέτει στο 2024 τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 21%, που στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νωρίτερο από 1/1/2025, ήτοι μετά την ολοκλήρωση του μέτρου του μηδενισμού του ΦΠΑ στα βασικά είδη.

Επίσης δεν προσμετρά και δεν συμπεριλαμβάνει καθόλου τα έσοδα ύψους 3,2δις από την επιβολή έκτακτης εισφοράς 90% στα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ των τραπεζών, διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας για το 2023, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης

Το σπριντ του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την 9η Ιουνίου και η λευκή απεργία των αναξιοποίητων 

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι τέλους η «ανταλλαγή πυρών» Ανδρουλάκη με Κασσελάκη 

ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη για την ακρίβεια στη Βουλή, η «πανστρατιά» στελεχών πρώτης γραμμής και η επίσκεψη Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:08