search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 20:09
MENU CLOSE

Το σπριντ του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την 9η Ιουνίου και η λευκή απεργία των αναξιοποίητων 

24.05.2024 10:02
mitsotakis_new

Απομένουν 16 μέρες μέχρι την 9η Ιουνίου και ο πρωθυπουργός πυκνώνει τις περιοδείες του και τις συνεντεύξεις σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματος και να επικοινωνήσει το δίλημμα «ισχυρή Νέα Δημοκρατία με πολιτική σταθερότητα ή ποσοστό κάτω από τον στόχο του 33%» (που έχει θέσει) με μουρμούρες και δυσκολίες στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος».

Οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη που έχουν αναλάβει τις περιφέρειες της χώρας τις τελευταίες αυτές 15 μέρες θα βρεθούν σε όλους τους νόμους της Ελλάδας. Όμως στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχουν φωνές και συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών που μιλούν για μια ιδιότυπη λευκή απεργία που κάνουν αρκετοί βουλευτές, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Και άλλοι επισημαίνουν την απολύτως σιωπηρή στάση που κρατούν μέχρι στιγμής σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τη Νέα Δημοκρατία οι δύο πρώην αρχηγοί και πρωθυπουργοί της παράταξης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Το ρεπορτάζ ήθελε τις προηγούμενες μέρες τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να κάνουν έστω μια τυπική δήλωση υποστήριξης του κόμματος ή ενδεχομένως να βγάλουν μία φωτογραφία με το γιο του Φρέντι Μπέλερι, Πέτρο, προκειμένου να στηρίξουν την μάχη που δίνει υπέρ του πατέρα του που βρίσκεται κλεισμένος στις αλβανικές φυλακές.

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί και κανείς δεν ξέρει εάν θα συμβεί μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Όμως δεν είναι μόνο οι δύο πρώην πρωθυπουργοί που, όπως «κακεντρεχώς» λένε κάποια στελέχη, έχουν πιεί το αμίλητο νερό.

Είναι και αρκετοί δυσαρεστημένοι βουλευτές από πολιτικές επιλογές ή προσωπικές αξιοποιήσεις στελεχών, από την πλευρά του πρωθυπουργού, οι οποίοι αρνούνται να ιδρώσουν την φανέλα και να τρέξουν για να μαζέψουν ψήφους.

Είναι κοινό μυστικό κι αυτό λέγεται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις ανάμεσα σε βουλευτές ότι σε πολλούς νόμους της Βορείου Ελλάδος, από τους 3-4 ή και παραπάνω βουλευτές που διαθέτει ένας νόμος, στην καλύτερη περίπτωση να τρέχει και να δίνει το «παρών» στον αγώνα για να συσπειρώσει το νεοδημοκρατικό κοινό ένας ή δύο.

«Ας τρέξουν αυτοί που έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί», είναι μια πρώτη αντίδραση όταν σε πολλούς επισημαίνεται η ραθυμία με την οποία αντιμετωπίζουν την προεκλογική εκστρατεία.

«Όταν εμείς επισημαίναμε λάθος επιλογές και λάθος κατευθύνσεις, κάποιοι μας κατηγορούσαν για υπονομευτές του κόμματος και μας απαξίωναν και τώρα ζητάνε να βάλουμε πλάτη», λένε άλλοι που επίσης αντιμετωπίζουν χαλαρά τις μέρες να κυλούν μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Όταν σε όλους αυτούς επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει πανστρατιά και ότι στις 9 Ιουνίου αναλόγως του αποτελέσματος σε κάθε νομό θα κριθούν όλοι, η απάντηση που δίνεται είναι «ούτε κρύο ούτε ζέστη, ξέρουμε ότι είμαστε κομμένοι από κάθε αξιοποίηση οπότε είτε τρέξουμε είτε όχι η αντιμετώπιση θα είναι η ίδια».

Μάλιστα στο μυαλό ορισμένων πιο πονηρών και πιο απογοητευμένων από τις επιλογές του πρωθυπουργού είναι και η σκέψη πως αν η Νέα Δημοκρατία δεν λάβει ένα μήνυμα στις ευρωεκλογές, που είναι σχετικά μια ανώδυνη εκλογική διαδικασία, και εξακολουθεί να έχει ένα ισχυρό ποσοστό, η ηγεσία του κόμματος την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο «ανεξέλεγκτη» απέναντι τους.

Όλες αυτές οι αιτίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκτεταμένης λευκής απεργίας που υπάρχει σε αρκετές περιοχές της χώρας και το οποίο είναι γνωστό στους επιτελείς της Πειραιώς και του Μεγάρου Μαξίμου.

Γι’ αυτό και επισημαίνεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον ότι αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τον πήχη του 33% που έβαλε ο πρωθυπουργός ή ενδεχομένως και κάτι παραπάνω  αυτό θα είναι ένα προσωπικό επίτευγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επομένη των ευρωεκλογών θα έχει λυμένα τα χέρια του για κρίσεις, αποφάσεις και επιλογές

Διαβάστε επίσης:

Προ ημερησίας για την ακρίβεια: Τι θα πει και τι δεν θα πει ο Μητσοτάκης στη Βουλή

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι τέλους η «ανταλλαγή πυρών» Ανδρουλάκη με Κασσελάκη 

Γενικό Λογιστήριο Κράτους: Ολόκληρη η κοστολόγηση στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 20:05