search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 20:11
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Η κυβέρνηση επιμένει στην… φέτα των 6,28 ευρώ, κατηγορεί την αντιπολίτευση για «εξαπάτηση»

27.05.2024 15:00
pavlos_marinakis_new

Σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η… «μάχη της φέτας» από την περασμένη Παρασκευή, όταν, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για την ακρίβεια στη Βουλή, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το αγαπημένο έδεσμα σε τιμή 6,28 ευρώ.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λαθροχειρία και τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, να κάνει… αυτοψία σε σούπερ μάρκετ για την τιμή της φέτας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πέρασε στην αντεπίθεση κατά τη διάρκεια του briefing, λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση ακολουθεί δύο επιμέρους στρατηγικές. Από τη μία τάζει στους πάντες τα πάντα, με ακοστολόγητα προγράμματα και λεφτά από λεφτόδεντρα, λες και παίζει monopoly με λεφτά που δεν υπάρχουν. Και από την άλλη διαδίδει fake news».

Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με την τιμή της φέτας, αρκεί να μην παραποιούμε δηλώσεις αντιπάλων μας σε μία άτυπη μονταζιέρα», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα «αφήσει τίποτε να πέσει κάτω» και κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «χυδαία απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης». Εξήγησε, δε, ότι «ο πρωθυπουργός στη Βουλή παρέθεσε έγγραφο του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, που περιέχει μία σειρά από τιμές σε διαφορά προϊόντα. Ένα από αυτά ήταν και η φέτα. Η σύγκριση του ΙΕΛΚΑ έγινε σε συσκευασία 500 γραμμαρίων. Ίσως γιατί αυτό έκρινε το εν λόγω ινστιτούτο ως την πιο αξιόπιστη τιμή ως μέγεθος συγκρίσιμο μεταξύ διαφορετικών χωρών».

«Αν ο πρωθυπουργός συνέκρινε την τιμή για 500 γραμμάρια φέτα στην Ελλάδα με 800 γραμμάρια φέτα σε άλλη χώρα, τότε θα εξαπατούσε τους πολίτες. Αλλά δεν το έκανε. Το έκανε όμως λίγες ημέρες πριν ο κ. Κασσελάκης με το λάδι», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός συνέκρινε ίδιο προϊόν, ίδια ποσότητα. Ούτε είπε στην Βουλή η φέτα το κιλό έχει 6,28. Προσπάθησε η αντιπολίτευση να παραποιήσει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για να δημιουργήσει ψευδώς εντυπώσεις ότι είπε πως η φέτα έχει 6,28 το κιλό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι το σχετικό έγγραφο ήταν διαθέσιμο σε όλα τα κόμματα και έκανε λόγο για «κατά συρροή πολιτική εξαπάτηση» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επέμεινε παρά την απάντηση που έλαβε από την κυβέρνηση, καταλήγοντας ότι «στις ευρωεκλογές θα πορευθούμε με το τι θέλουμε να κάνουμε με την Ευρώπη. Αλλά δεν θα αφήσουμε σπιθαμή στην αντιπολίτευση να εξαπατά τους πολίτες».

Διαβάστε επίσης

Κεχαγιά: Είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τις τιμές των τροφίμων είτε παραπλανά συνειδητά – Ποιο το μήνυμα της επίσκεψης στην Παλαιστίνη

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη, πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο» (photos)

Το τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής: Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 20:10