search
ΠΕΜΠΤΗ 25.09.2025 15:20
MENU CLOSE

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε από τη ΝΔ το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για κλήση Μυλωνάκη στην εξεταστική

25.09.2025 12:27
exetastiki_opekepe_new

Την άμεση κλήση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργου Μυλωνάκη, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, μετά και τα ανέφερε για την καρατόμησή του ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Νίκος Σαλάτας, ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση με την γαλάζια πλειοψηφία να απορρίπτει το αίτημα.

Το θέμα έθεσε η Μιλένα Αποστολακη από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως η προηγούμενη άρνηση κλήσης του Γιώργου Μυλωνάκη ήταν «αδικαιολόγητη και απαράδεκτη», υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία νομική, ηθική ή πολιτική βάση για να συνεχίζει η κυβέρνηση να τον καλύπτει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέφερε ότι «εφόσον ο υφυπουργός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και είναι σαφές πως γνώριζε τα γεγονότα, τότε δεν έχει λόγο να αρνείται την κλήση του». Υπενθύμισε μάλιστα και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Ανάλογη θέση πήρε και το ΚΚΕ, με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να ζητά ο κ. Μυλωνάκης να παραστεί «άμεσα, την ερχόμενη Τρίτη». Στο αίτημα συντάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας πως η γαλάζια πλειοψηφία μένει μόνη της.

Αρνούμενος το αίτημα της αντιπολίτευσης ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης έκανε λόγο για «παρελκυστική τακτική». Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε να εξεταστεί ενδεχομένως η κλήση του Μυλωνάκη σε… έναν μήνα, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο.

Στις αναφορές δε, βουλευτών ότι η κλήτευση Μυλωνάκη κρίνεται απαραίτητη μετά και τα όσα ανέφερε ο ίδιος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Δευτέρα, ο εισηγητής της ΝΔ κάλεσε την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσει ποιοι βουλευτές της ΝΔ είπαν πως ο κ. Μυλωνάκης τους είπε πως δεν θα υπουργοποιηθουν επειδή είναι στις επισυνδέσεις. «Είστε κοινοί συκοφάντες εκτός από τυμβωρύχοι», είπε.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής, Ανδρέας Νικολακόπουλος, δικαιολόγησε την κυβερνητική άρνηση, λέγοντας ότι «ο κατάλογος μαρτύρων θα συμπληρωθεί σε δεύτερο χρόνο».

Η πρόταση κλήτευσης του Γιώργου Μυλωνάκη απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στην ψηφοφορία που έγινε.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου κρύβει τον Μυλωνάκη

Η απόρριψη του αιτήματος για κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη στην εξεταστική έγινε με εντολή Μαξίμου για να θαφτεί η αλήθεια. Αυτό σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής συνεχίζει ανερυθρίαστα την τακτική της συγκάλυψης. Αρνήθηκε και σήμερα, παρά την κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης για την άμεση κλήτευση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργου Μυλωνάκη. Μια στάση προκλητική, μετά τη χθεσινή δήλωση του κ. Σαλάτα,  ότι ο Γιώργος Μυλωνάκης ήταν το πρόσωπο που τον καρατόμησε».

«Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδια στο σίριαλ της συγκάλυψης, μετά τη διάχυση ευθυνών και αποκλεισμό αρκετών ακόμα κρίσιμων μαρτύρων. Όλα δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ενορχηστρώσει ακόμα μια “κακιά στιγμή” Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να προστατευθεί ο ίδιος και το στενό περιβάλλον του, πετώντας στα σκουπίδια τις υποκριτικές διαβεβαιώσεις στον αγροτικό κόσμο για απόδοση δικαιοσύνης στο “γαλάζιο” σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ», σχολιάζουν από την Κουμουνδούρου.

Τι απαντά η ΝΔ

Μπροστά στη συντονισμένη επίθεση της αντιπολίτευσης, πηγές της ΝΔ σημείωσαν ότι «σε μια πρωτοφανή κίνηση παραποίησης γεγονότων και δεδομένων προχώρησε το ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις και επικοινωνιακά τρικ.

Μέσα από την επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και απορρίφθηκε κατά την ψηφοφορία, ζήτησε την άμεση κλήση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιώργου Μυλωνάκη παραθέτοντας δύο επιχειρήματα που είναι απολύτως έωλα και ψευδή.

Συγκεκριμένα: Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων στις 22-9-2025, ο κ. Γεώργιος Μυλωνάκης παραδέχθηκε ότι είχε στα χέρια του υπηρεσιακό ενημερωτικό σημείωμα για τις επισυνδέσεις εμπλεκόμενων προσώπων στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης».

Πρόκειται για fake news

Ο κ. Μυλωνάκης απαντώντας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 22-9-2025 κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, επανέλαβε πως είχε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως σχέση με επισυνδέσεις όπως ψευδώς ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής, ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης διέψευσε κατηγορηματικά όσα ανυπόστατα υποστηρίζει η αντιπολίτευση και επιπλέον, προκάλεσε τους βουλευτές μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, να καταθέσουν ονομαστικά όποιον βουλευτή της ΝΔ επικαλούνται πως συναντήθηκε με τον κ. Μυλωνάκη καθώς και τον διάλογο που υποτίθεται ότι είχαν. «Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε απλοί συκοφάντες» ξεκαθάρισε ο κ. Λαζαρίδης.

Σχετικά με την κατάθεση του εξεταζόμενου μάρτυρα κ. Νικόλαου Σαλάτα, είναι πασιφανές ότι η αντιπολίτευση «πιάστηκε» από μια φράση για να υφάνει ολόκληρο σενάριο. Υποστήριξε ότι «ο κ. Μυλωνάκης ήταν εκείνος που τον απέπεμψε από τη θέση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ» σε μια απέλπιδα προσπάθεια επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων.

Ο μάρτυρας δήλωσε ότι η επικοινωνία του με τον κ. Μυλωνάκη διήρκεσε ενάμιση λεπτό και πως του συνέστησε να είναι συνεργάσιμος με την ευρωπαϊκή εισαγγελία. Η μαρτυρία αυτή αποδεικνύει περίτρανα τη βούληση του κ. Μυλωνάκη να μην υπάρξουν εμπόδια στο έργο της ευρωπαϊκής εισαγγελέως αλλά να διευκολυνθεί η έρευνά της για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της ανάδειξης των παθογενειών του ΟΠΕΚΕΠΕ και με αίσθημα ευθύνη δεν πρόκειται να επιτρέψει κατευθυνόμενες και κατασκευασμένες «αποκαλύψεις» για μικροκομματικά οφέλη.

Η αλήθεια θα λάμψει γιατί αυτό ζητά η κοινωνία. Η ΝΔ θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτό το αίτημα απέναντι στην ανεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης που αναζητά σανίδα σωτηρίας για να ξεφύγει από τα εσωκομματικά της αδιέξοδα».

Διαβάστε επίσης:

Αναδίπλωση από Φλωρίδη, που είδε ξαφνικά ότι υπάρχει αίτημα εκταφής: Σύντομα η εισαγγελική απόφαση για τον Ρούτσι

Αφωνία Κυρανάκη για την πρόκληση από τον CEO του ΟΣΕ: Έδωσε μισθό στον εαυτό του 9.000 ευρώ

Τέμπη: Η απεργία πείνας του Ρούτσι φοβίζει την κυβέρνηση – «Δείχνει» τη Δικαιοσύνη για την εκταφή, καμία κόντρα με συγγενείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.09.2025 15:19