Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μπλε μέλι με 15 φορές υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ανέπτυξε ελληνική εταιρεία. Το μέλι αναμειγνύεται με άνθη πορτοκαλιάς και εκχύλισμα σπιρουλίνας, που δίνει το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα.
Όπως εξήγησε ο χημικός μηχανικός Γιώργος Λιγνός, «το μπλε μέλι δεν έχει χρωστικές, δεν είναι ένα χρώμα τεχνητό, αλλά διαθέτει τα καλά συστατικά δυο προϊόντων. Η γεύση του μελιού επικαλύπτει την γεύση της σπιρουλίνας και αφήνει μια υπόπικρη “ιδέα” στους κάλυκες της γλώσσας».
«Αναμιγνυόμενη με το γλυκό μέλι σε ποσοστά 98% μέλι και 2% σπιρουλίνα, γίνεται ένα ξεχωριστό προϊόν με ένα χρώμα που δεν είναι σύνηθες σε τρόφιμα, κυρίως λόγω του συστατικού της φυκοκυανίνης», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης
Ρουστίκ τηγανητά μπιφτέκια από χοντροκομμένο κιμά κοτόπουλου
Μπισκοτόκρεμα νοσταλγική, για μικρούς και μεγάλους
Μοσχαρόσουπα με λαχανικά, θερμαντική και δυναμωτική
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.