Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η αξιόλογη ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαίρη Μαραγκουδάκη θα είναι έως τις 25 Απριλίου “Η Γυναίκα του Δάσους”, στο έργο που έγραψε και σκηνοθετεί ο Γιάννης Πετσόπουλος.
Πρόκειται για θεατρικό μονόλογο με ζωντανή μουσική επί σκηνής που πραγματεύεται τη γενοκτονία των αυτοχθόνων λαών της αμερικανικής ηπείρου από τους λευκούς κατακτητές και τις βαθιές διαφορές νοοτροπίας ανάμεσα στους δύο κόσμους, που παρουσιάζεται στο Calderone Art Space, κάθε Παρασκευή 21.15 και Σάββατο 19.00.
Η υπόθεση. Μια γυναίκα από τη φυλή των Σόρα, παρακινημένη από τον έρωτα, εμφανίζεται μπροστά σε έναν καθολικό αρχιερέα, εκπρόσωπο του Θεού της αγάπης, για να ζητήσει τη βοήθειά του. Μέσα από την ιστορία της ξεδιπλώνεται η ιστορία της φυλής της και των λαών που κατοικούσαν στα δάση του Αμαζονίου, από την εποχή των τροφοσυλλεκτών και κυνηγών έως τη βίαιη εξαφάνισή τους από τους κατακτητές.
Η γυναίκα Σόρα λειτουργεί ως σύμβολο των γυναικών των φυλών του δάσους. Η αφήγηση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική επί σκηνής και τραγούδια στις γλώσσες Ναουάτλ (Nahuatl) και Γουαρανί (Guarani)
Συντελεστές: Σκηνικά Πάρις Φερράρο- Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος- Μουσική επί σκηνής: Πεδρο Φαμπιάν – Κατασκευή κοστουμιών: Μύρνα Εσκαλάντε- Κατασκευή σκηνικών: Στέλιος Ταμπούκος –
Προπώληση εισιτηρίων more.com– https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/i-gynaika-tou-dasous/
Διαβάστε επίσης:
«Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ
«The Dog Stars»: Jacob Elordi και Josh Brolin πρωταγωνιστούν στο νέο μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ του Ridley Scott (photos/video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.