Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΣημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση του θανάτου του 20χρονου από το Άργος, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο ΚΑΤ έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία.
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, επαναφέροντας στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν τη χρήση αστυνομικής βίας, με τους δύο αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν, να είναι πλέον αντιμέτωποι με ακόμη πιο βαριές ποινές.
Ο θάνατος του 20χρονου οδηγεί σε αναβάθμιση των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν ήδη προφυλακιστεί. Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Σφέτσου, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, προσθέτοντας πως, δεδομένης της ιδιαίτερα επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του νεαρού, η επιβίωσή του θα σήμαινε μια εξαιρετικά δύσκολη και μόνιμη δοκιμασία. Σύμφωνα με την ίδια, η κατηγορία πλέον μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αδίκημα που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Την ίδια στιγμή, νέο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το STAR προκαλεί έντονο προβληματισμό. Στο υλικό καταγράφονται συνεχόμενοι πυροβολισμοί από δύο αστυνομικούς τη στιγμή που ο νεαρός επιχειρούσε να διαφύγει πεζός, μετά από καταδίωξη του οχήματός του. Παρότι κατά την αυτοψία εντοπίστηκαν 13 κάλυκες, το βίντεο από κάμερα ασφαλείας γειτονικής επιχείρησης φαίνεται να καταγράφει τουλάχιστον 21 πυροβολισμούς.
Ο επίτιμος πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχολιάζοντας το υλικό, ανέφερε ότι οι βολές ακούγονται σαν να εκτελούνται κατά ριπάς, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εκφοβιστικές, καθώς πρόκειται για διαδοχικά πυρά προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Από την πλευρά της υπεράσπισης των αστυνομικών, ο συνήγορός τους Πέτρος Κουκουλής υποστήριξε ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τραυματισμός να προκλήθηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Όπως ανέφερε, ακόμη και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είχαν τεθεί ερωτήματα σχετικά με τον ακριβή τρόπο τραυματισμού του 20χρονου, υπογραμμίζοντας ότι τα κρίσιμα αυτά ζητήματα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Οι δύο αστυνομικοί, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν τη ζωή του νεαρού.
Διαβάστε επίσης
Επικίνδυνη οδήγηση σε σήραγγα: Αυτοκίνητο κινείται με τις πόρτες ανοιχτές θετοντας σε κίνδυνο τα υπόλοιπα αμάξια
Eπίθεση στο σπίτι της Νέστορα: Στο μικροσκόπιο δύο κινητά τηλέφωνα – Η ομπρέλα που πρόδωσε τους δράστες
Συναγερμός για πυρκαγιά στο Δελβινάκι Ιωαννίνων – Σηκώθηκαν τρία ελικόπτερα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.