search
ΣΑΒΒΑΤΟ 31.10.2026 11:47
MENU CLOSE

Στην Ευελπίδων με χειροπέδες οι δύο γιατροί – Τι θα καταθέσουν για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, τι είπαν για την πλασμαφαίρεση

15.09.2026 14:11
giatroi_mazonakis00

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, έφτασαν στην Ευελπίδων λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή.

Μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου τους σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, οι δύο γιατροί είχαν πάρει χθες προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν για σήμερα την απολογία τους, η οποία αναμένεται να δοθεί γραπτώς.

Με βάση το νέο κατηγορητήριο είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τα λάθη των γιατρών που έφεραν την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι, κάτω από τις οποίες ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή που οδήγησε στον θάνατό του, έχουν προκαλέσει σοκ.

Τα ψηφιακά δεδομένα του μηχανήματος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδικασία της πλασμαφαίρεσης καταγράφουν συναγερμό για πιθανή θρόμβωση μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της θεραπείας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαζωνάκη, Χαράλαμπος Λυκούδης, μιλώντας στο Live News, το μηχάνημα κατέγραψε δύο alarm, στις 2:25 και στις 2:26, περίπου εννέα και δέκα λεπτά μετά την έναρξη της θεραπείας.

Όπως υποστήριξε, αντί να διακοπεί η διαδικασία και να αξιολογηθεί η κατάσταση του ασθενούς, πατήθηκε το κουμπί «επικύρωση» και η πλασμαφαίρεση συνεχίστηκε κανονικά.

Η πλασμαφαίρεση

Εν τω μεταξύ, η γιατρός στην κατάθεσή της έχει παραδεχτεί ότι εκείνη πρότεινε την πλασμαφαίρεση στον Γιώργο Μαζωνάκη αναφέροντας ότι «είπα στον Μαζωνάκη ότι είναι κάτι γρήγορο που απομακρύνει τις ουσίες, χημικές ή τοξικές, είναι η θεραπεία που γίνεται με το μηχάνημα INUS PHERESIS, η οποία είναι καθαρισμός του αίματος. Αυτή η θεραπεία δεν έχει παρενέργειες και αντενδείξεις, αντίθετα ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε αυτή τη θεραπεία ο ασθενής ξαπλώνει σε ένα κρεβάτι, χρειαζόμαστε δύο φλέβες περιφερειακές, τοποθετούμε σε αυτές τις φλέβες δύο βελόνες… (…) Δεν ζήτησα έγγραφη συγκατάθεση διότι αν δεν ήθελε να κάνει αυτή τη θεραπεία δεν θα παρουσιαζόταν».

Διαβάστε επίσης

Βίντεο-ντοκουμέντο με άνδρα να βάζει φωτιά στο αυτοκίνητο αντιδημάρχου του Δήμου Ζωγράφου – Οι περιγραφές των δραστών από μάρτυρες

«Ο Μαζωνάκης είχε έντονους πόνους στην ωμοπλάτη πριν πάει στο ιατρείο στο Κολωνάκι», λέει ο Γ. Μαρακάκης

Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ναρκωτικά σε… κορδόνι της φόρμας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31.10.2026 11:45