search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από Λινού για τα σχολεία, «προβληματικό» το 50%+1 (Video)

22.09.2021 19:29
Athina Linou_new

Ενώ ήδη έκλεισαν τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κορωνοϊού, η καθηγήτρια επιδημιολογίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχολεία.

Η Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα μεταξύ των μαθητών εκτιμώντας ότι εάν δεν ανασχεθεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε 3 με 4 εβδομάδες από τη στιγμή που θα εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα σε μια τάξη, θα κολλήσουν όλοι οι μαθητές.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα στα σχολεία και επισήμανε ότι το μείζον θέμα είναι η πρόβλεψη να κλείνει ένα τμήμα όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής (το πρωτόκολλο 50% συν ένας), υπογραμμίζοντας ότι όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα έχει πραγματικά νοσήσει πάνω από το 80% των μαθητών στην τάξη.

Η Αθηνά Λινού επέκρινε και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα self test στους μαθητές, επισημαίνοντας ότι δεν είναι άμεσος. Από τη στιγμή που εντοπίζεται ένα κρούσμα κορωνοϊού, εξήγησε, μέχρι να εξεταστούν οι υπόλοιποι μαθητές μεσολαβεί χρόνος και τα παιδιά συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό. Όπως σημείωσε σε άλλες χώρες τα τεστ στους μαθητές γίνονται ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες έτσι ώστε όταν εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού η ιχνηλάτηση να είναι άμεση.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στα δύο πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων

Διπλό μπλόκο σε αρνητές – Τέλος το αυτόφωρο και η προσαγωγή των εκπαιδευτικών

Φθιώτιδα: Έβαλαν δύο μαθήτριες σε λάθος σχολικό – Οι γονείς νόμιζαν ότι τις απήγαγαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43