search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:57
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Εντείνει την αντιφασιστική παρέμβαση μετά τη Σταυρούπολη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2198
7-10-2021
09.10.2021 07:00
kke-stayroupolh-thessalonikh_new

Μετά τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης την περασμένη εβδομάδα και όσα ακολούθησαν, το ΚΚΕ ανεβάζει την αντιφασιστική ατζέντα στην κορυφή της πολιτικής του παρέμβασης – άλλωστε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υπήρξαν μεταξύ όσων δέχτηκαν επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες από φασιστικές ομάδες.

Οργανώνει μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ το Σάββατο οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προετοιμάζουν μαζική πολιτική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη, με ομιλητή τον Θανάση Σγούρο, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ.


Το ΚΚΕ δεν θεωρεί τυχαία την επανεμφάνιση φασιστικών ομάδων έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης: «Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δεν διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης» σημείωσε το γραφείο Τύπου μετά την επίθεση που δέχτηκαν την Κυριακή μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια πολιτικής τους εξόρμησης στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. «Είναι βαθιά γελασμένοι κι ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ» διαμηνύει ο Περισσός, καλώντας ταυτόχρονα σε μαζική λαϊκή δράση, καθώς «είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία».


Το ΚΚΕ συνέδεσε την επίθεση με αυτές που είχαν γίνει λίγες μέρες πριν στη Σταυρούπολη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση: «Για αυτά τα γεγονότα δεν είναι αθώοι όσοι κυβερνητικοί, πολιτικοί, δημοσιογραφικοί κι άλλοι παράγοντες του κατεστημένου, όλες αυτές τις μέρες, εξισώνουν την εγκληματική ναζιστική βία με την πάλη του λαού και τη δράση του ΚΚΕ, αναπαράγοντας τη θεωρία των ‘‘δύο άκρων’’. Με αυτό τον τρόπο αθωώνουν και τελικά οπλίζουν τα χέρια των φασιστών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή προς αυτές τις ομάδες από στελέχη της και κρατικούς μηχανισμούς».


Στο μεταξύ κατατέθηκε και κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη από τους βουλευτές του κόμματος Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση που κατέθεσε (ως επίκαιρη προς το ΥΠΑΙΘ) για «τη μετατροπή του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, σε ορμητήριο φασιστοειδών» καταγράφονται αναλυτικά τα γεγονότα της Τρίτης 29.9 και της Τετάρτης 30.9, με τις επιθέσεις φασιστικών στοιχείων ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, επισημαίνεται η στάση της Αστυνομίας και της διεύθυνσης των σχολείων, όπως και της κυβέρνησης, και ερωτώνται οι υπουργοί «σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
• Να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα.
• Να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων.
• Να διερευνηθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες για την ‘‘ολιγωρία’’ και ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα, όπως άλλωστε κατέγραψε ο δημοσιογραφικός φακός
».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50

Aντιεμβολιαστής YouTuber αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα – Έλεγε ότι πολεμούσε το… σύστημα (video)

Μεταναστευτικό: Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει συστηματικά pushbacks στο Αιγαίο – Διαψεύδει ο Μηταράκης, θορυβημένη η ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:56