search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:58
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Θωμαΐδης: Αν δεν ληφθούν μέτρα, θα ξεπεράσουμε τις 30.000 κρούσματα

29.12.2021 08:49
kosmos_maska-new

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα”» για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ότι περίμενε μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων χθες, αλλά υπολόγιζε ότι θα κυμαίνονταν γύρω στις 15 με 16 χιλιάδες, και όχι ότι θα ξεπερνούσαν τις 21 χιλιάδες.

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο που μετρήθηκε στα λύματα και η αύξηση αυτή κορυφώθηκε στο τριήμερο των Χριστουγέννων.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για να ανακόψουν τη δυναμική της πανδημίας τα κρούσματα πιθανότατα θα ξεπεράσουν τις 30.000 τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Θωμαΐδης προέβλεψε ότι αυτό το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον θα είναι δριμύ, αλλά σύντομο και θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 47χρονη έκανε την γιατρό και έδινε αγωγές για τον κορωνοϊό με αμοιβή 3.000 ευρώ

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (Videos)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:54