search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:37
MENU CLOSE

Η Κανέλλη… έριξε τις μάσκες!

31.01.2022 11:07
liana_kanelli_new

«Άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε. Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα»…

Αυτό ανακοίνωσε από το φοβερό (με τα όσα ακούγονται εκεί μέσα) βήμα της Βουλής με τον γνωστό οίστρο, τον σμιλεμένο στους λαϊκούς αγώνες, η χριστιανή, κομμουνίστρια, εθνικίστρια και διεθνίστρια βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Η κύρια Κανέλλη έχει το ελεύθερο να λέει ότι θέλει. Γιατί; Γιατί μπορεί. Γιατί μπορεί; Γιατί είναι ΚΚΕ. Έχει το «ελευθέρας», διαθέτει «διαρκείας» στην ασυλία.

Στην αρχή του παραθέματος, είναι εθνικίστρια. Αν έθετε παρόμοιο θέμα οποιοσδήποτε άλλος βουλευτής, θα χαρακτηριζόταν εθνικιστής, ακροδεξιός, φασίστας. Όχι όμως η Λιάνα Κανέλλη.

Που πάει η αλληλεγγύη των λαών; Η φιλία; Οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους, εκτός ίσως από τις μάσκες…! 

Αν έμενε στην «καταγωγή» των μασκών θα μπορούσε να πει κανείς ότι στο ΚΚΕ αφυπνίστηκε  ένα ακραίο πατριωτικό αίσθημα. Ωστόσο, ακολούθησε το παραλήρημα για τα διεθνιστικά ιδεώδη, τα  ανοιχτά σύνορα στους μετανάστες. Είναι γνωστό ότι ο σοσιαλισμός που επαγγέλλεται το ΚΚΕ (ένα από τα τελευταία κόμματα στον κόσμο που χρησιμοποιούν τον όρο «κομμουνιστικό» – τα υπόλοιπα το άλλαξαν γιατί ντρέπονται), φημιζόταν για τα …ορθάνοικτα σύνορα! Στους σοσιαλιστικούς παραδείσους μπαινόβγαινες άνετα, δεν υπήρχαν σύνορα, ο κόσμος γύριζε κεφάτος από τη μια χώρα στην άλλη. Χαμός γινόταν!

Η βουλευτής, που το κόμμα της δεν ψήφησε καμιά συμφωνία για την αμυντική θωράκιση της χώρας, κατά πάγια (ιδεολογική) τακτική του, τρομάζει με τις τουρκικές μάσκες και επικαλείται μάλιστα τον Όργουελ, που αν θυμάμαι καλά, περιγράφει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που παρακολουθεί συνεχώς τους πάντες και τα πάντα και ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις. Οι συνειρμοί πάντως που γεννά στην Κανέλλη ο Όργουελ, είναι ένα ζήτημα… άλλων αρμοδιοτήτων.

Δεν έχω υπόψη μου αν μετά από τόσα χρόνια πια στο ΚΚΕ, η βουλευτής έμαθε τα ρώσικα, την μητρική γλώσσα του κόμματος, καθώς έχουν αρχίσει και αποχαρακτηρίζονται σοβιετικά αρχεία που σχετίζονται με τις ηρωικές στιγμές του κόμματος και τους αγώνες του υπέρ της πατρίδας.

Ας ρίξει μια ματιά και θα βρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με «Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε» που καταγγέλλει. Πρόκειται για αδιάσειστα ντοκουμέντα, προερχόμενα από τα αρχεία της μεγάλης τροφού της παγκόσμιας επανάστασης, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ούτε παρερμηνειών καθώς γίνεται λόγος για κάτι περίεργες αποστολές συναλλάγματος -σε δολάρια!-  και όπλων (καλών όπλων, που παράγουν καλή βία, που στοχεύουν με αλληλεγγύη και πυροβολούν με αγάπη τους άλλους, τους κακούς Έλληνες…)   

Γιατί άλλο είναι να μοιράζεις τουρκικές μάσκες για τον κορωνοϊό στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και άλλο να μοιράζεις με την μάσκα της Εθνικής Αντίστασης, την Μακεδονία και τη Θράκη.

Έτσι ακούγεται πιο λογικό και καθόλου οργουελικό, τώρα που θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή η αμυντική συμφωνία με τους σύμμαχους μας, τους Αμερικανούς, να δείξει η κυρία Κανέλλη το πατριωτικό της ενδιαφέρον ψηφίζοντας την συμφωνία και μετά θα στείλουμε πίσω τις… απειλητικές τουρκικές μάσκες!

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση δυσπιστίας: «Μανιέρες», επιτυχίες κι αποτυχίες

Ο Χιονιάς έφερε μομφή

Και η μομφή έπεφτε ράι θρού!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:37