search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:16
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Η μεγάλη επιστροφή

11.05.2022 08:02
glavinas_new

Θα μπορούσε να είναι και τίτλος ταινίας αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα. 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπως αποφάσισαν με κυρίαρχο τρόπο χιλιάδες μέλη του κόμματος να ονομάζεται πλέον το κόμμα, επιστρέφει με δυναμικό τρόπο στα πολιτικό προσκήνιο. Ένα κόμμα που έφτασε ένα βήμα πριν το αφανισμό του, έχει ξεκινήσει μία πορεία αναγέννησης και ολικής επαναφοράς

Η εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου πιστοποίησε με πειστικό τρόπο ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε λίγους μήνες πριν έχει έναν ισχυρό σύμμαχο: ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας συμμετέχει ενεργά και επιδιώκει να διαμορφώσει την πορεία του κόμματος με τρόπο καθοριστικό. 

Οι 180 χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν στην κάλπες δεν αποτελούν απλά μία μάζα ψηφοφόρων, αλλά ουσιαστικούς συμμέτοχους στην προσπάθεια για τη δημιουργία εκ νέου της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, η οποία μετά από μία δεκάχρονη πορεία στην πολιτική έρημο, ανακάμπτει δυναμικά για να επηρεάσει τη πολιτική ζωή της χώρας και να επιφέρει τις αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι συγκυριακή. Δεν οφείλεται στο γεγονός ότι  οι δύο πρώην εκπρόσωποι του ισχυρού δικομματισμού, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αποδείξει την αδυναμία τους να κυβερνήσουν αποτελεσματικά και να οδηγήσουν την χώρα σε μία θετική πορεία. Πεποίθηση μας είναι ότι οι αιτίες είναι βαθύτερες. Η ελληνική κοινωνία, ακόμη και οι νεότερες γενιές ανατρέχοντας στο παρελθόν και αναζητώντας τα ίχνη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ έθεσε τις βάσεις και διαμόρφωσε τις συνθήκες εκείνες που επέτρεψαν σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα να ευημερήσουν και να ανελιχθούν, που άλλαξε ριζικά την εικόνα της χώρας ώστε σήμερα παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις υστερήσεις να υπάρχουν οι βάσεις για μεγαλύτερη πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν είναι απλά ένα «vintage» φαινόμενο για να αστειεύεται κανείς, όπως μάταια προσπάθησαν κάποιοι να περάσουν στην ελληνική κοινωνία. Η «Αλλαγή», η «Εθνική συμφιλίωση», «το ΕΣΥ», το «ΑΣΕΠ», «Η Κύπρος στην ΕΕ», η «διαύγεια» και πολλές άλλες μεταρρυθμίσεις είναι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην χώρα μας και συνέβαλαν αποφασιστικά στην πρόοδό της. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά την θετική διάσταση των παραπάνω πολιτικών. 

Για αυτό και αγκαλιάζει την νέα προσπάθεια, δίνοντας την συγκατάθεση της στο σχέδιο αναγέννησης της, όπως αυτό υλοποιείται βήμα βήμα. Από την πλευρά μας της δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι γνωρίζουμε πολύ καλά και τα λάθη και τις παθογένειες της παράταξη μας που την πλήγωσαν στο παρελθόν ώστε να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν. Αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη μας να προστατεύσουμε την παράταξη από πράξεις και παραλείψεις που απομακρύνουν τους πολίτες από την ενεργητική συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα. 

Θέλουμε ένα κόμμα από την κοινωνία για την κοινωνία και όχι ένα απλό εκλογικό μηχανισμό. Χιλιάδες πολίτες, πολλοί από αυτούς νέοι σε ηλικία ή και μεγαλύτεροι χωρίς πρότερη εμπειρία στην πολιτική, σχημάτισαν τις κομματικές μας οργανώσεις ενδυναμώνοντας με νέο αίμα τις πολιτικές μας διαδικασίες. Είναι στο χέρι μας οι άνθρωποι αυτοί να αποτελέσουν τους «πολιτικούς» αγωγούς μας μέσα στην κοινωνία για την αλληλεπίδραση μαζί της και την ανταπόκριση στα κοινωνικά αιτήματα.

Δεν πρόκειται για μία απλή παλινόρθωση ρετρό ενός κόμματος από το παρελθόν. Όπως λέει και ο ποιητής «ερχόμαστε από πολύ μακριά πηγαίνουμε πολύ μακριά». 

*O Αθανάσιος Γλαβίνας είναι Διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια: Τις πταίει;

Πολιτικά «καλλιστεία»

Τι δεν θα πει ο Πούτιν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:14