search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:38
MENU CLOSE

Ερντογάν: «Δεν θα δω τον Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Αυτή η πόρτα έχει κλείσει»

28.06.2022 12:30
erdogan_new

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς «αυτή η πόρτα έχει κλείσει».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, ο Ερντογάν επανέλαβε το «Μητσοτάκης… γιοκ», σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχω μια διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Αυτό το έχω ανακοινώσει. Που σημαίνει εσείς δεν μας παρακολουθείτε καλά το τι λέμε.  Εμείς είχαμε να διοργανώσουμε φέτος το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Ελλάδα και είπα πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό τελείωσε».

«Ένας ηγέτης που έχει δηλώσει πως τελειώνει κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δεχθεί ένα αίτημα του Μητσοτάκη (για συνάντηση); Όχι, τελείωσε αυτό. Αυτή η πόρτα έχει κλείσει. Πρώτα θα συμμαζευτούν, κι όταν συμμαζευτούν, τότε μπορούμε να καθορίσουμε τον οδικό μας χάρτη σε ποιο επίπεδο μπορούν να γίνουν οι συναντήσεις», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα χτίστηκαν εννέα αμερικανικές βάσεις. «Εναντίον ποιου; Η απάντηση που μας δίνουν είναι “εναντίον της Ρωσίας”. Μα τι θα πει εναντίον της Ρωσίας; Tι κάνατε και τα χτίσατε εναντίον της Ρωσίας; Η μόνη ενασχόληση σας είναι οι S-400. Συνέχεια λόγια για S-400… Κι αυτά θα πούμε στον κ. Μπάιντεν που θα συναντηθούμε», διευκρίνισε, προαναγγέλλοντας μία συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Επίσης, επέκρινε την Ελλάδα ότι κατηγόρησε την Τουρκία στις ΗΠΑ για τα F-16, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μας αποτελεί καταφύγιο των Γκιουλενιστών.

«Εμείς πια ξέρουμε αυτοί τι είναι και ποιοι είναι. Ποιο έγινε το σημαντικότερο καταφύγιο των μελών του FETO που οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Έγινε η Ελλάδα. Κι όσοι διέφυγαν από την Αδριανούπολη η από άλλους δρόμους προτίμησαν την Ελλάδα. Κι ενώ είχα μιλήσει και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας εκείνης της εποχής και μας είχαν υποσχεθεί πως θα κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις, συνέβη το αντίθετο. Τους καλοκοίταξαν και μετά όλοι αυτοί πήγαν στην Ευρώπη. Εμείς τώρα αυτά δεν τα χάφτουμε», σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα ένταξης των Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή για το σήμα «Turkaegean» (Video)

Συντονισμένη επίθεση ευρωπαϊκών εφημερίδων εναντίον της Ελλάδας ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Πώς θα αντιμετωπίσει η Αθήνα τις απειλές Ερντογάν μέσα στο ΝΑΤΟ – Το σενάριο της προβοκάτσιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:38