search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:19
MENU CLOSE

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Πρόοδο στις συνομιλίες με την Τουρκία διαπιστώνει η Σουηδία

28.06.2022 16:25
NATO FORUM

Οι συνομιλίες της Σουηδίας με την Τουρκία σχετικά με το ΝΑΤΟ σημείωσαν πρόοδο, δήλωσε σήμερα η σουηδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε, ενώ ο φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο υποστήριξε επίσης σήμερα πως υπάρχει πλέον κάπως περισσότερη αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στη χώρα του και την Τουρκία.

Οι διαπραγματεύσεις με στόχο να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σημείωσαν πρόοδο και μια λύση μπορεί να υπάρξει κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στη Μαδρίτη, δήλωσε η σουηδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να συμβεί σήμερα κάτι θετικό, όμως μπορεί επίσης να χρειαστεί περισσότερος χρόνος», δήλωσε η Λίντε στην εφημερίδα Svenska Dagbladet.

«Στην περίπτωση αυτή, θα δείξουμε υπομονή και θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες ακόμη και μετά τη σύνοδο κορυφής», πρόσθεσε η υπουργός.

Εξάλλου, ο φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο δήλωσε σήμερα, πρίν από τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στη Μαδρίτη, πως υπάρχει τώρα κάπως περισσότερη αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στη Φινλανδία και την Τουρκία.

Ο Νιινίστο πρόσθεσε πως δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος όσον αφορά το αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, στην οποία αντιδρά ο Ερντογάν.

«Η γενική άποψη είναι ότι οι συνομιλίες πήγαν κάπως καλύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι η κατανόηση αυξήθηκε κάπως και στις δύο πλευρές», δήλωσε ο φινλανδός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις συνομιλίες ανάμεσα σε διπλωμάτες πριν από τη συνάντηση του ίδιου με τον Ερντογάν, που είναι προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Mέρι Μάρα: Νεκρή από πνιγμό η ηθοποιός – Ήταν γνωστή από τις σειρές «Στην Εντατική» και «Νόμος και Τάξη»

Κομισιόν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όλους τους ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις στα σύνορα της Ελλάδας

Νάνσι Πελόζι: Σάλος από το βίντεο που τη δείχνει να σπρώχνει… κοριτσάκι! Τι απαντά η ίδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09