search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:31
MENU CLOSE

Οικονόμου για υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Ό,τι και να λέει ο Τσίπρας, οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι

04.07.2022 12:31
oikonomou_new

Σε πεδίο μάχης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης μετατρέπεται η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη.

Αυτό έγινε προφανές από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος, από την εναρκτήρια τοποθέτησή του εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγόρησε ότι «θεώρησε σωστό, μετά μάλιστα και τη δεύτερη παραπομπή στενού του συνεργάτη στο Ειδικό Δικαστήριο, για τα πολιτικά τους πεπραγμένα, αν επαίρεται αλαζονικά και να απειλεί τον πρωθυπουργό και τη σημερινή κυβέρνηση με εκφράσεις του τύπου “εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους».

«Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να ανατρέψει την πραγματικότητα, το γεγονός, δηλαδή, ότι δύο στενοί του συνεργάτες, δύο εξ απορρήτων σύμβουλοί του έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο κ Τσίπρας είτε έχει μπερδευτεί είτε ασκεί ωμή προπαγάνδα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για κάποιου είδους βραβείο. Παραπέμπεται για τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, για κατάχρηση εξουσίας, για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες και η Νovartis», είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας, οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατήγορους».

Ο Γ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι «η πρώτη μου δήλωση, στο αποκλειστικά τυπικό σκέλος του κατηγορητηρίου για τα 10 πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης Novartis, δεν ήταν ακριβής», ωστόσο επισήμανε ότι «αυτό δεν αίρει το πολιτικό ζήτημα, αλλά και το ουσιαστικό, αφού ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάμεσα στα άλλα κατηγορείται και για ωμή και ανοίκεια παρέμβαση και στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ράικου, την οποία φέρεται να πίεζε να διαβιβάσει το φάκελο της Novartis στη Βουλή προς ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, παρότι δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος πολιτικών προσώπων».

Επίσης, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και θα περιμένει τη δίκη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου. Εκείνο που χρειάζεται να τονισθεί είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο, όσους έκρινε ότι έπρεπε να παραπεμφθούν και δεν παρέμπεμψε όσους επίσης έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία γι’ αυτό. Η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη συνεπώς για ποια πρόσωπα έπρεπε να παραπεμφθούν και για ποιο λόγο. Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη έθεσε στο αρχείο, απαλλάσσοντας τα από κάθε κατηγορία, τα 9, μέχρι στιγμής , από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από το σκοτεινό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός για το οποίο ο κ. Τσίπρας επιμένει να σιωπά».

Τα γεγονότα του 2015

Παράλληλα, θέτοντας εν μέρει και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η προεκλογική μάχη, ο Γ. Οικνόμου αναφέρθηκε εκτενώς στην περίοδο του Ιουλίου του 2015 (δημοψήφισμα, κ.λπ.), λέγοντας ότι «αύριο, 5 Ιουλίου συμπληρώνονται εφτά χρόνια από το δημοψήφισμα παρωδία που οργάνωσε η πλέον ανεύθυνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη μεταπολιτευτική μας ιστορία. Ένα δημοψήφισμα που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού το “όχι” της κάλπης, προϊόν στυγνής κοροϊδίας των Ελλήνων και των Ελληνίδων, μέσα σε λίγες ώρες μετατράπηκε σε “ναι”. Ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς τυχοδιωκτικών χειρισμών που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και στοίχισαν ακριβά σε όλους τους Έλληνες, αφού όλοι μας επιβαρυνθήκαμε με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο».

Κατηγόρησε, δε, την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «από την πρώτη στιγμή προετοίμαζαν την εφαρμογή σχεδίου εξόδου από την Ευρωζώνη και είχαν συγκροτήσει για το σκοπό αυτό μυστική ομάδα με επικεφαλής τον Αμερικανό καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Σχετική εντολή -όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης σε διεθνές φόρουμ στις 16 Ιουλίου 2015- είχε πάρει από τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ήδη πριν από τις εκλογές. Αφορούσε -όπως ο ίδιος αποκαλύπτει- την προετοιμασία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος “που θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”. Συζητούσαν σοβαρά ακόμα και την πρόταση του τότε υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη να μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο και να πάρουν τα ευρώ που βρίσκονταν εκεί. Σε όλο εκείνο το διάστημα, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Βαρουφάκης άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ δείχνοντας ξεκάθαρα την απόφασή τους να παίξουν τη μοίρα της χώρας μας στα ζάρια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «πολύ αργότερα, ο κ. Τσίπρας θα ισχυριζόταν, για να συγκαλύψει το σχέδιο άλωσης του Κράτους και των θεσμών και τη μετατροπή της Ελλάδας σε νοτιοαμερικάνικη μπανανία, ότι οι τραγικές εκείνες εξελίξεις οφείλονταν στο γεγονός ότι είχε “αυταπάτες”. Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι πέρα από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια είχαν σαφές σχέδιο, για να πραγματώσουν τις πολιτικές τους φαντασιώσεις, οι οποίες έρχονταν από τα βαθύ σκοτάδι και ήθελαν να βυθίσουν την Ελλάδα σε μια διαρκή νύχτα ανελευθερίας, μιζέριας, φτώχιας και απόγνωσης. Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παραμένουν ίδιοι, αμετανόητοι, αλλά και αδιόρθωτοι. Ονειρεύονται, μάλιστα, όπως πρόσφατα αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος, να σχηματίσουν ξανά Κυβέρνηση, να συγκροτήσουν το “προοδευτικό μέτωπο” με τον κ. Βαρουφάκη».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Είναι μία από τις κατακτήσεις της εργατικής νομοθεσίας

Σταϊκούρας: Από τον Σεπτέμβριο ενδεχόμενες παρεμβάσεις σε περίπτωση αύξησης της τιμής των καυσίμων και του ρεύματος (Video)

«Πόλεμος» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Αλαζονεία Ανδρουλάκη» – «Απαξιώνεται τις πρώτες εκλογές και το Σύνταγμα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:28