search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Η ιταλική ακροδεξιά, ο ύπνος της φον ντερ Λάιεν και η «μαύρη τρύπα» της Τράπεζας Αττικής

26.09.2022 07:49
meloni_new


Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

– Η νίκη της ακροδεξιάς στην Ιταλία και οι θέσεις που έχει αναπτύξει η επικεφαλής του ακροδεξιού συνασπισμού Τζόρτζια Μελόνι, μάλλον δεν προδικάζουν καλό… μέλλον ούτε για τους Ιταλούς, ούτε για την Ευρώπη. Ανησυχεί λέει φον ντερ Λάιεν για την άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Μπα, ανησυχεί; Όταν δεν έχει την ικανότητα να πάρει μια απόφαση στο σωστό χρόνο βλέποντας τα προβλήματα να έρχονται και κυρίως τις χώρες του Νότου να ζορίζονται, τι κάνει; Σχεδόν τίποτα. Αν σε κάθε πρόβλημα παίρνει τις αποφάσεις που αφορούν ζωτικά θέματα της Ευρώπης με καθυστέρηση να… ζήσουμε να την θυμόμαστε!

Στα δικά μας τώρα, να σας ανησυχήσω λίγο για την σταθερότητα των συστημικών τραπεζών; Άμα πέσει η Τράπεζα Αττικής, θα χρειαστούν δύο δισεκατομμύρια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για να μην πέσει το τραπεζικό σύστημα, αφού κάθε μία θα πάει στον «κουβά» με τρύπα γύρω στα 500 εκατομμύρια. – Από αλλού το περιμένεις, και από αλλού μπορεί να σου έρθει.

– Η νέα CEO της Τράπεζα Αττικής, η κα. Βρεττού, δεν ξέρουμε αν τα καταφέρνει στο να πείσει μετόχους για να μπει χρήμα στην τράπεζα, αλλά στις -παλιές- φωτογραφίες της και στις δημόσιες σχέσεις, πρώτη! Μήπως αυτό ήταν το παιδικό της όνειρο και όχι να γίνει τραπεζίτης;

Διαβάστε επίσης:

Τα «όλα ίσα και όμοια» στα γκάλοπ, το μπακότερμα του Ανδρουλάκη και ο φόβος του ΠΑΟΚ

Οι απόστρατοι στα… όπλα, το αμερικανικό ενδιαφέρον για λιμάνια και καημούς (εκλογικούς) και «ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ» των δημοσκοπήσεων

Εδώ ο Ιβάν, εκεί ο Ιβάν, στο… λιμάνι ο Ιβάν, η πίεση για παρέμβαση της Προέδρου και το κουίζ των εκλογών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:42