search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:43
MENU CLOSE

Δραματική προειδοποίηση Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλά για χρήση πυρηνικών – Κινδυνεύουμε με Αρμαγεδδώνα»

07.10.2022 11:24
biden710_new

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι ο κόσμος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με έναν «Αρμαγεδδώνα» αν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ο πλανήτης βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, τις τελευταίες έξι δεκαετίες, στην καταστροφή.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα, για να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πλήγματος. «Δεν έχουμε αντιμετωπίσει την προοπτική του Αρμαγεδδώνα από την εποχή του Κένεντι και της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Έχουμε έναν τύπο που τον ξέρω πολύ καλά», είπε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, «δεν αστειεύεται όταν μιλάει για δυνητική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ή βιολογικών ή χημικών όπλων, επειδή ο στρατός του μπορούμε να πούμε ότι δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατ’ επανάληψη απειλήσει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της για να σταματήσει η υποστήριξη που παρέχει η Δύση στην Ουκρανία. Ένας φόβος που έχει προκληθεί από αυτές τις απειλές, είναι για τη χρήση μικρού βεληνεκούς «τακτικού» πυρηνικού όπλου για να ανακοπεί η αντεπίθεση των Ουκρανών και να υποχρεωθεί το Κίεβο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αποδεχόμενο την απώλεια εδαφών.

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο η Δύση και οι σύμμαχοί της θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα για το πώς πρέπει να απαντήσουν, με τους περισσότερους αναλυτές να προβλέπουν ότι αν η Ουάσινγκτον απαντήσει στρατιωτικά πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει συμβατικά όπλα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση και ένας ευρύτερος πυρηνικός πόλεμος.

Ωστόσο ο Μπάιντεν εκτίμησε ότι «δεν είναι τόσο εύκολο να χρησιμοποιηθεί ένα τακτικό πυρηνικό όπλο και να μην καταλήξουμε σε έναν Αρμαγεδδώνα».

«Για πρώτη φορά μετά την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, έχουμε την απειλή ενός πυρηνικού όπλου, αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι όπως είναι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι  η Δύση προσπαθεί να διαπιστώσει ποια είναι η διέξοδος για τον Πούτιν ή που μπορεί να «εκτροχιαστεί».

Η αμερικανική αντικατασκοπεία πιστεύει ότι ο Πούτιν θεωρεί μία ήττα στη Ουκρανία ως υπαρξιακή απειλή για το καθεστώς του, το οποίο συνδέει με την ίδια την ύπαρξη της Ρωσίας και με αυτή τη λογική θα μπορούσε να αιτιολογήσει τη χρήση πυρηνικών.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι έξω από καζίνο στο Λας Βέγκας – 2 νεκροί και 6 τραυματίες (Videos)

Ενεργειακή κρίση: Το παιχνίδι με το πετρέλαιο και οι δύσκολες επιλογές (Photos/Videos)

Λας Βέγκας: Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:43