search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:03
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Σε πρώτο πλάνο τα θέματα της ακρίβειας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2256
17/11/2022
17.11.2022 12:36
KOUTSOUMPAS-KKE-MENIDI-NEW

Σε μια μαζική διαδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της 49ης επετείου του Πολυτεχνείου προσβλέπει το ΚΚΕ για τη σημερινή μέρα, που θα πιάνει το νήμα από την πρόσφατη μεγάλη απεργία της 9ης Νοέμβρη. Χαρακτηριστικά, στο μήνυμά του για την επέτειο το γραφείο Τύπου του κόμματος μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ο φετινός εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης απεργιακής κινητοποίησης, των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος και μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην εργατική – λαϊκή πάλη για μόρφωση και εργασία με ανθρώπινες συνθήκες, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, ελεύθερο χρόνο, εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή, για την απόρριψη κάθε αντεργατικού – αντιλαϊκού νόμου, για την εναντίωση στο θεσμικό πλαίσιο διώξεων και καταστολής των εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων, για την καταδίκη κάθε αστικού κόμματος και κυβέρνησης, που, με το μαστίγιο ή το καρότο, στερούν από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους τον πλούτο που παράγουν».

Παράλληλα με το θέμα των υποκλοπών, που έχει φουντώσει ύστερα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, το ΚΚΕ εστιάζει στην ατζέντα της ακρίβειας και της ενέργειας, της γενικότερης υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης, των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων, της υγείας και της παιδείας. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα αλλά και τις επαφές με φορείς και σωματεία με στόχο την ενημέρωση για τα τοπικά ή κλαδικά προβλήματα και αιτήματα και την προβολή των θέσεων του ΚΚΕ.

Έτσι, μετά την Καλαμάτα (το περασμένο Σάββατο), το προσεχές Σάββατο θα επισκεφθεί τον νομό Πέλλας.

Στην ομιλία του στην Καλαμάτα ο γενικός γραμματέας, σχολιάζοντας το «καλάθι του νοικοκυριού», έκανε λόγο για «κοροϊδία» καθώς στην ουσία τέτοια μέτρα «’’ανακουφίζουν” μόνο τα κέρδη των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των βιομηχάνων στα τρόφιμα». Σημείωσε πως για όλους αυτούς τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους, τους μεγάλους επιχειρηματίες στην ενέργεια, οι κυβερνήσεις «έχουν και επιδοτήσεις, έχουν και φοροαπαλλαγές, έχουν και ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο που τους επιτρέπει να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων, των άλλων βιοπαλαιστών, αγροτών και επαγγελματιών».

Στον αντίποδα σημείωσε πως τα λαϊκά νοικοκυριά αναγκάζονται να περικόψουν βασικά είδη κατανάλωσης και πρόσθεσε πώς αν τα προηγούμενα χρόνια δυσκολευόταν να επιβιώσει ο άνεργος που έχανε τη δουλειά του πλέον δυσκολεύεται και ο εργαζόμενος «που έχει δουλειά, γιατί αυτή και κακοπληρωμένη είναι και χωρίς δικαιώματα» και επιπρόσθετα πρέπει να πληρώνει όλο και περισσότερα για υγεία και εκπαίδευση. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των συντάξεων με αφορμή σχετική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για το αυτονόητο καθήκον της κυβέρνησης να εκκαθαρίσει εκκρεμείς συντάξεις. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ που επιβαρύνονται με νέα χρέη αλλά και στα ζητήματα των αγροτών, εν προκειμένω της Μεσσηνίας. Ως διέξοδο πρότεινε για μια ακόμη φορά τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και την απόσυρση της στήριξης στα κόμματα του κατεστημένου Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως η αντιπαράθεση μεταξύ τους, ειδικά με αφορμή το θέμα των υποκλοπών, είναι προσχηματική γιατί τους «ενώνει» μεταξύ των άλλων «η προσπάθεια να μην απειληθεί η πολιτική σταθερότητα».

«Αστείος» ο Μητσοτάκης

Σε αυτό το πλαίσιο η κριτική του ΚΚΕ για τις υποκλοπές και το νέο νομοσχέδιο στρέφεται μεν κατά της κυβέρνησης σε πρώτο επίπεδο, ωστόσο εξαπολύει πυρά και κατά των άλλων αστικών κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υπό το σκεπτικό πως από κοινού ψήφισαν το «ευρωενωσιακό» πλαίσιο που καθιστά επιτρεπτή την παραγωγή, εμπορία και χρήση λογισμικών παρακολούθησης. Όσον αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε πως η προσπάθεια «να ‘’κρύψει’’ το σκάνδαλο των υποκλοπών, προβάλλοντας το δήθεν ‘’σπουδαίο’’ κυβερνητικό του έργο κι εμφανιζόμενος ακόμη κι ως ‘’θύμα ιδιωτικών συμφερόντων’’, θα ήταν απλώς αστεία, αν δεν ήταν τραγική για τον λαό». Και πρόσθεσε πως η ίδια η πραγματικότητα «τον ενοχοποιεί, τόσο για το βρώμικο και σκοτεινό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και των ‘’λογισμικών’’ που συνδιαμόρφωσε κι επέκτεινε, όσο και για το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων που γιγαντώνονται χάριν των μεγάλων συμφερόντων που υποτίθεται ότι τον πολεμούν».

Διαβάστε επίσης:

Αμηχανία ψάλτου, βηξ

ΣΥΡΙΖΑ: Παρακολουθήσεις και ακρίβεια πάνε πακέτο

Τι ζητούν οι «νερουλάδες» με το LNG στην ευρωπαϊκή ενεργειακή «Σαχάρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:00