search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:37
MENU CLOSE

Corrriere della Sera: Ο Τζιόρτζι ήθελε να αγοράσει το κότερο ενός εμίρη ως δώρο στην Εύα Καϊλή

15.12.2022 15:48
Kaili-Giorgie_new

Στον Ιταλό σύντροφο της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή αναφέρεται άρθρο της ιταλικής εφημερίδας Corriere dellla Sera, στο οποίο γράφεται ότι ο Τζιόρτζι ήθελε να αγοράσει το κότερο ενός εμίρη και να το κάνει δώρο στην Εύα Καϊλή για να κάνουν μαγευτικά ταξίδια μαζί με την κόρη τους.

Οι ρεπόρτερ άκουσαν αυτές τις φήμες όταν επισκέφτηκαν τον τόπο καταγωγής του 35χρονου συντρόφου της Εύας Καϊλή, το χωριό Αμπιατεγκράσο, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Ο Τζιόρτζι βρίσκεται στη φυλακή για ακόμη ένα μήνα, μετά την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης, καθώς κατηγορείται για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, για ξέπλυμα χρήματος και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στην προσπάθειά της να αναλύσει τον λόγο για τον οποίο ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι εμπλέκεται με ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο, όπως το Qatargate, καθώς ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι «το έκανα για τα χρήματα αν και δεν τα είχα ανάγκη», η Corriere della Sera τονίζει ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολλά ψευδώνυμα για τη συμπεριφορά του και τη σχέση του με τα χρήματα.

Όμως, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, «δεν υπάρχουν ιστορίες απληστίας που να εμπλέκουν τον Τζιόρτζι, αντίθετα αναφέρουν ότι επρόκειτο για κάποιον που δάνειζε χρήματα χωρίς πολύ θόρυβο. Όμως, υπάρχουν φήμες ότι ήθελε να αγοράσει άμεσα το κότερο ενός εμίρη για να κάνει μαγευτικά ταξίδια με την Εύα Καϊλή και την μικρή του κόρη».

«Και σε κάθε περίπτωση, η πολύωρη ανάκρισή του, κατά τη διάρκεια της οποίας έκλαψε και έπαθε κρίσεις πανικού ενώπιον του δικαστή, στοιχεία κοινών θνητών, καταδεικνύει ότι δεν είναι εγκληματίας. Ή μάλλον, έτσι μας λένε στη via della Noce», αναφέρει η Corriere della Sera για τη γειτονιά του Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν ότι ο 35χρονος σύζυγος της Εύας Καϊλή «υποφέρει όταν βρίσκεται σε αγχώδεις καταστάσεις. Όποτε βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, κάνει τα πάντα για να ξεφύγει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πατήσει πάνω σε όποιον βρίσκεται μπροστά του αναζητώντας βοήθεια», σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να κατέθεσε στα στελέχη της βελγικής Δικαιοσύνης.

Πάντως, στο χωριό του Τζιόρτζι ζουν ακόμη οι γονείς του, η μητέρα του Ιόλε και ο πατέρας του Λουτσιάνο, δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα, οι οποίοι δηλώνουν ένα πράγμα μαζί με τους συγχωριανούς τους: ότι ο 35χρονος δεν εμφάνιζε ποτέ συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε εγκληματία.

Δεν είναι σαφές για τους δημοσιογράφους της Corriere della Sera ότι ο Τζιόρτζι είναι ένας άνθρωπος που άλλαξε στην πορεία. Όταν ήταν μικρός, ήταν ένα απλό ευγενικό αγόρι που είχε μάθει να ενδιαφέρεται για το πλησίον του και που είχε μεγαλώσει με τις αρχές του 66χρονου εκπαιδευτικού και διευθυντή σχολείου πατέρα του, ο οποίος έδινε πάντα μάχες με τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα τους.

Ωστόσο, ο πατέρας του, όταν συνάντησε τους ρεπόρτερ της ιταλικής εφημερίδας, δήλωσε μόνο ότι «μου είπαν να σωπάσω αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα μιλούσα». Αλλά, το σκύψιμο του κεφαλιού του και το μειδίαμα στο πρόσωπό του μαρτυρούν ότι οι κατηγορίες για τον γιο του, η εικόνα του με τις χειροπέδες και τα σχόλια στο χωριό είναι χειρότερες και από προδοσία, καταλήγει η Corriere della Sera.

Διαβάστε επίσης:

QatarGate: «Δεν είναι δικό μου πρόβλημα…» – Τι στάση κρατούν οι ευρωπαίοι ηγέτες για το σκάνδαλο

QatarGate: Αυτός είναι ο Βέλγος «σερίφης» που πολεμά τη διαφθορά – Επικεφαλής των ερευνών, γράφει αστυνομικά βιβλία

Ντόναλντ Τραμπ: Εμφανίζεται σε βίντεο σαν άλλος… Σούπερμαν και προαναγγέλλει «κάτι σημαντικό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:35