search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:24
MENU CLOSE

Ιταλία: Stop στις selfies στο Πόρτοφίνο βάζουν οι αρχές – τσουχτερά πρόστιμα

26.04.2023 12:09
portofino

Στην περίπτωση που ετοιμάζεται ταξίδι στο μαγευτικό Πορτοφίνο της Ιταλίας, να ξέρετε πως πλέον οι selfies απαγορεύονται και εάν σας πιάσουν οι αρχές το πρόστιμο είναι βαρύ.

Το Πορτοφίνο, που βρίσκεται στις ακτές της Λιγουρίας, είναι ένα από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς – και όχι άδικα – καθώς κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες.

Εξαιτίας λοιπόν του αυξημένου τουρισμού, έχει δημιουργηθεί ένα χάος με ανθρώπους που σταματούν στη μέση του δρόμου να βγάλουν μια selfie προκαλώντας έτσι κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Oι περίπου 500 μόνιμοι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στις αρχές του Πορτοφίνο και αυτές, λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα των κατοίκων, απαγόρευσαν τις selfies.

Ανάλογα με την περιοχή το πρόστιμο διαφέρει και μπορεί να φτάσει έως και τα 275€ στις «κόκκινες» περιοχές, όπως αναφέρει το BBC.

Ο δήμαρχος του Πορτοφίνο, Ματέο Βιακάβα, εξήγησε ότι οι τουρίστες που βγάζουν selfies σε συγκεκριμένες περιοχές, προκαλούν «χάος» στους δρόμους και τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Για το λόγο αυτό, οι τοπικές Αρχές της ιταλικής πόλης εισήγαγαν το νέο μέτρο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα και σχεδιάζουν να το διατηρήσουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη της περιόδου των διακοπών τον Οκτώβριο.

Για τους τουρίστες όμως που θέλουν απεγνωσμένα να βγάλουν μια selfie σε «απαγορευμένες ζώνες, η απαγόρευση που έχει επιβάλει η τοπική αυτοδιοίκηση αίρεται καθημερινά στις 6 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Πορτοφίνο δεν είναι η μόνη πόλη όπου οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους ανθρώπους να βγάζουν selfie καθώς οι σιδηροδρομικές Αρχές της Ιαπωνίας έχουν απαγορεύσει στους πολίτες να χρησιμοποιούν selfie sticks σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, υπό το φόβο ότι μπορεί να αγγίξουν κατά λάθος την εναέρια καλωδίωση και να πάθουν ηλεκτροπληξία.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Φρίκη με τον πατέρα που έπνιξε το παιδί του – βρέθηκε στα σαγόνια αλιγάτορα

Σκηνικό έντασης στη Βαλτική: Μαχητικά του NATO αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη

Ιαπωνία: Συνετρίβη το πρώτο διαστημικό της σκάφος λίγο πριν την προσελήνωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01