search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:15
MENU CLOSE

Η ομιλία Τσίπρα «αγκαλιά» με τον Άρη και ο Μητσοτάκης που είδε πάλι διχασμούς

09.05.2023 07:10
velouxiotis new

«Διχαστική» βρήκε ο Μητσοτάκης την επιλογή Τσίπρα να μιλήσει δίπλα στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού στη Λαμία. «Εμείς δε θα γυρίσουμε την Ελλάδα πίσω σε ψεύτικους διχασμούς» είπε. Ας ελπίσουμε ότι δε θα στείλει τίποτα «Μενουμευρωπαίους» να κάνουν cancel στον χάλκινο ανδριάντα του έφιππου Άρη που στήθηκε σε αυτό το κεντρικό σημείο της Λαμίας επί δημαρχίας του Λάμπρου Παπαδήμα, σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση.

Εν προκειμένω ο Τσίπρας έκανε την επιλογή που έκανε γνωρίζοντας ότι ο Βελουχιώτης με όσα συμβολίζει ως ηγετική μορφή της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, «ενώνει» καταρχάς το αριστερό ακροατήριο και δη σε μια στιγμή που ο «ενδοαριστερός καβγάς» έχει ανάψει.

Δηλωτική των προθέσεων άλλωστε ήταν η αναφορά του πως «η γνώση της ιστορίας μας είναι κρίσιμη και είναι για να μας ενώνει».

Εν προκειμένω βέβαια, μιλώντας για τη γνώση της ιστορίας που ενώνει ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόταν σε μια ευρύτερη ενότητα, καθώς παρέπεμψε τόσο στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών το οποίο είχε συναντήσει και πάλι πριν μερικούς μήνες επισκεπτόμενος τη Λαμία, όσο και στο δώρο που του είχε χαρίσει τότε, μια φωτογραφία, καδραρισμένη, με τον Άρη Βελουχιώτη και τον παπά Ανυπόμονο εικόνα για την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο λαϊκός κλήρος και οι αντάρτες υπήρξαν από την ίδια πλευρά.

Όταν ο Τσίπρας πάντως θέλει να γίνει «διχαστικός» και να προκαλέσει τον Μητσοτάκη αναφέρεται κυρίως στο 1965 και την Αποστασία, άντε και στην τριετία 1991 – 1993 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την οποία συγκρίνει εσχάτως την τετραετία Κυριάκου.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για την πορεία της Ελλάδας μπροστά, στο μέλλον, δεν τον ενδιαφέρει το παρελθόν – εντάξει μόνο το 2015 και το δημοψήφισμα, άντε και το 1981 ίσα για να μας εκδηλώσει τη βδελυγμία του για τον Ανδρέα και τα συνθήματα της Αλλαγής.

Γι’ αυτό τον περασμένο Ιανουάριο έτρεχε να κάνει τα χατίρια μεγάλης μερίδας της γαλάζιας βάσης που ήθελε κηδείες μετά τιμών αρχηγού κράτους για τον «τέως», εκλιπόντα Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ. Τόσο μπροστά κοιτάει αυτό το κόμμα, τόσο μη διχαστικές οι επιλογές του. Και τόσο μπροστά κοιτάει ο Μητσοτάκης που είχε ανάγκη να κάνει αυτή την επισήμανση για τον «διχαστικό συμβολισμό» Βελουχιώτη για να συσπειρώσει το δικό του συντηρητικό ακροατήριο. Άλλωστε και προ μηνών στην Βουλή βρήκε «διχαστική» την αναφορά ακόμη και στην Εθνική Αντίσταση καθαυτή…

Διαβάστε επίσης

Οργή Μπογδάνου κατά Τζήμερου

Εκλογές: Επιστρέφει το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποιοι το συζητούν 

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εμφανίστηκε ως ντίλερ των ασφαλιστικών εταιρειών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:12