search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:11
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά για τον λαό»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2281
11-05-2023
12.05.2023 06:00
koytsoympas-new

«Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μόνη εγγύηση για τα συμφέροντα του λαού» είναι το γενικό μήνυμα που εκπέμπει ο Περισσός και το οποίο εντείνει καθώς ο χρόνος προς την κάλπη κυλά αντίστροφα.

Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα με ομιλητή τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (Σύνταγμα, 8 μ.μ.), αν και η μάχη θα δοθεί ώς την τελευταία στιγμή με ομιλίες, συγκεντρώσεις σε πόλεις και γειτονιές, ακόμη και εξορμήσεις σπίτι – σπίτι.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στην Καλλιθέα την Τρίτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν το ΚΚΕ, ώστε όποια κυβέρνηση προκύψει – η οποία για τον Περισσό θα είναι μια «αντιλαϊκή κυβέρνηση», ό,τι χρώμα κι αν έχει – μετά τις εκλογές να είναι «μια κυβέρνηση αδύναμων και φοβισμένων», μια κυβέρνηση δηλαδή που «θα νιώθει την καυτή ανάσα του εργατικού λαϊκού κινήματος σε κάθε της αντιλαϊκό βήμα». Ξέρουμε, πρόσθεσε, ότι «με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ την Κυριακή των εκλογών θα χαμογελάσουν, θα νιώσουν κερδισμένοι ακόμα και άνθρωποι που μπορεί να μην μας ψήφισαν».

Ο εκλογικός στόχος που τίθεται επισήμως από την ηγεσία του ΚΚΕ είναι «όσο πιο ψηλά», ωστόσο με δεδομένο το καλό κλίμα και τη μαζικότητα σε συγκεντρώσεις κ.λπ. που διαπιστώνουν οι επιτελείς του κόμματος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίστηκε να κάνει αναφορές που παραπέμπουν σε ιδιαιτέρως αισιόδοξες εκτιμήσεις. Έτσι, μιλώντας στο Αιγάλεω το Σάββατο ο γενικός γραμματέας μεταξύ άλλων έκανε λόγο για 30 βουλευτές: «Μην χάνετε τον χρόνο σας ψάχνοντας μικροδιαφορές (σ.σ.: μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) που, ναι μεν υπάρχουν, αλλά καθόλου δεν αλλάζουν επί της ουσίας την κατάσταση» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Η μόνη αγωνία που πρέπει να έχετε (…) είναι πόσο ψηλά, πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ! Γιατί αυτό είναι που μπορεί να τους ταρακουνήσει, να τους κάνει να το σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν φέρουν ένα αντιλαϊκό μέτρο στη Βουλή! Γιατί ξέρουν ότι θα φάνε σφυροκόπημα, όχι από 15, αλλά από 30 ή και περισσότερους βουλευτές. (…) Γιατί δεν θα είναι μόνον 15, αλλά 30 ή και περισσότεροι βουλευτές που θα μεταφέρουν στη Βουλή σε μορφή ερωτήσεων, τροπολογιών, προτάσεων νόμου, τα δικά σας προβλήματα».

Η αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, πάντως, με «επίδικο» το ευρύ αριστερό κοινό, παραμένει στην ημερήσια διάταξη και απέναντι στη δήλωση Τσίπρα που κάλεσε το ΚΚΕ να μην επαναφέρει στο σήμερα τη λογική «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» ο Περισσός απάντησε πως το σύνθημα αυτό ιστορικά δικαιώθηκε.

Πάντως, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο στους αριστερούς: «Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς οι οποίοι έχουν αντικειμενικό συμφέρον από την πολιτική μας πρόταση, ανεξάρτητα πού οι ίδιοι τοποθετούν τον εαυτό τους: “αριστερά”, “δεξιά”, στο “κέντρο”», δηλαδή «στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού».

Διαβάστε επίσης:

Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη και η σκληρή πραγματικότητα

Ο… Άγιος Προστάτης Ελικοπτέρων των 1,6 δισ.

Λαθροχειρίες καταγγέλλει η Κουμουνδούρου απέναντι στους γαλάζιους ισχυρισμούς για το κόστος του προγράμματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:09