search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:47
MENU CLOSE

Επιμένει η Μενδώνη: Η Βασιλίσσης Όλγας δεν θα ξαναγίνει δρόμος, δεν το επιτρέπουν τα ευρήματα

27.10.2023 11:36
VASILISSIS_OLGAS

Μαίνεται η κόντρα για τη Βασιλίσσης Όλγας με τη Λίνα Μενδώνη να επανέρχεται με σημερινές της δηλώσεις στο ζήτημα, επαναλαμβάνοντας ότι τα ευρήματα που έχουν βρεθεί δεν επιτρέπουν να ανοίξει ο δρόμος.

Συγκεκριμένα, η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στα parapolitika 90.1 επανέλαβε ότι η Βασιλίσσης Όλγας δεν μπορεί θα επανέλθει στην κυκλοφορία όπως την ξέραμε, καθώς έχουν βρεθεί σημαντικά ευρήματα και «δεν επιτρέπεται να βάλουμε από πάνω ασφαλτοτάπητα».

Παράλληλα σχολίασε: «δεν νομίζω ότι τα προβλήματα της Αθήνας συνοψίζονται στον συγκεκριμένο δρόμο».

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε επίσης πως η δημιουργία ενός πεζοδρόμου είναι ένα σχέδιο που συζητείται από τη δεκαετία του ΄90, ενώ σημείωσε πως η πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας, που έχει εγκριθεί από το ΥΠ.ΠΟ. από το 2000.

Συγκεκριμένα η Λίνα Μενδώνη δήλωσε:

«Τα περισσότερα ερωτήματα ο κύριος Δούκας, θα έπρεπε να τα έχει θέσει στον κύριο Μπακογιάννη. Εγώ μένω στην αρμοδιότητα του Υπουργείο Πολιτισμού. Η εργολαβία ξεκίνησε αρχές Μαΐου και μέσα στον Ιούλιο αρχισαν να αποκαλύπτονται αρχαιότητες. […] Με το που βγαίνει το οδόστρωμα αρχίζουν να αποκαλύπτονται τα οικοδομήματα που όπως φαίνεται ανήκουν στα ίδια οικοδομήματα που είχαν ανασκαφεί το 19ο αιώνα. Η διαδικασία είναι αργή καθώς πρέπει να συσχετιστούν τα ευρηματα, επροκειται για βίλες της ρωμαϊκής ελιτ της εποχής του Αδριανού.

Έτσι όπως την ξέραμε δεν θα ξαναγίνει η Βασιλίσσης Όλγας, δεν επιτρέπεται να μπει πάνω από τα ευρήματα ασφαλτοτάπητας».

Τα έξι ερωτήματα Δουκα

Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Πολιτισμού και χθες είχε προχωρήσει σε παρόμοιες δηλώσεις παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση Μπακογιάννη – Δούκα.

Μετά την κάλυψη που παρείχε η Λίνα Μενδώνη στον απερχόμενο Δήμαρχο Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού, θέτοντας δημόσια 6 ερωτήματα:

«Από τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού και την αναλυτική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικών ευρημάτων, κατά μήκος της Βασιλίσσης Όλγας, τα οποία απαιτούν αρχαιολογικές ανασκαφές.

Τίθενται επομένως τα εξής μείζονα ερωτήματα:

– Γιατί ενώ επί 3 χρόνια η Βασιλίσσης Όλγας παραμένει κλειστή, μόλις χθες έγινε ενημέρωση για την αξία των αρχαιολογικών ανασκαφών;

-Έχουν ληφθεί υπόψη αυτά τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στις ήδη ανατεθειμένες μελέτες και εργολαβίες της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

-Πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει κλειστή η Βασιλίσσης Όλγας για την ανάδειξη των ευρημάτων;

-Πώς θα προχωρήσουν υπό αυτές τις συνθήκες τα σχέδια για την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας;

-Ποιο είναι το κόστος του έργου έως τώρα;

-Γνώριζε για την ύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων ο διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», ο οποίος σε δήλωσή του σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο ισχυρίζεται ότι «το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024»;

Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν δημόσια και ξεκάθαρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χάρης Δούκας ζήτησε από τον απελθόντα δήμαρχο να σταματήσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βασιλίσσης Ολγας μέχρι εκείνος να αναλάβει καθήκοντα. Ο Μπακογιάννης, από την πλευρά του, φέρεται να υπεραμύνθηκε των επιλογών του, ενώ τόνισε ότι η εργολαβία δεν μπορεί να σταματήσει στη μέση, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε αθέτηση της σύμβασης και θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του δήμου με το κόστος που προβλέπεται σχετικά.

Με ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα χωρίς να σέβεται τη βούληση του λαού της Αθήνας, δεδομένου ότι το άνοιγμα της Βασιλίσσης Ολγας στα Ι.Χ. αυτοκίνητα αποτέλεσε βασική εξαγγελία του προγράμματος του νέου δημάρχου, για την οποία έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και εξελέγη.

Διαβάστε επίσης:

Ρήγας για εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιολογημένες οι κινήσεις Κασσελάκη (video)

Οι δημοσκοπήσεις λένε στον Κασσελάκη άλλαξέ τα όλα τώρα αλλά στα σοβαρά

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Οι ηγεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν, η γραμμή μένει ίδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:43