search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:31
MENU CLOSE

Τεμπονέρας σε Κασσελάκη: Δεν θα συμμετάσχω σε παράκεντρα και μη θεσμοθετημένα όργανα

23.11.2023 19:34
temponeras politiki grammateia 876- new

Την άρνηση του Διονύση Τεμπονέρα εισέπραξε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρνήθηκε να συμμετάσχει στο νέο πολιτικό κέντρο που εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος.

«Οταν λέμε σεβασμός στο καταστατικό, πρέπει να το εννοούμε. Όταν λέμε σεβασμός στα όργανα, πρέπει να το εννοούμε» είπε ο κ. Τεμπονέρας απαντώντας στα όσα είπε στην εισήγησή του ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στα παριστάμενα μέλη είπε «εσείς είστε το πολιτικό κέντρο».

Μάλιστα έκανε λόγο για «δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα» ενώ χαρακτήρισε λάθος τον αντίστοιχο «πρωινό καφέ» που είχε θεσμοθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Ήταν λάθος και αρκετοί σύντροφοι πρώην και νυν, νομιμοποίησαν με την συμμετοχή τους, αυτήν την αντικαταστατική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν στον «πρωινό καφέ». Η Π.Γ. συνεδρίαζε περίπου μια φορά, κάθε 40 μέρες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν λάθη, παραλείψεις και συνεπακόλουθα, δημόσιες διαφωνίες» τόνισε ο κ. Τεμπονέρας, για να καταλήξει: «Από θέση αρχής συνεπώς δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα, σεβόμενος την συλλογική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, που δημοκρατικά ενέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μας δεσμεύει ακόμα».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τεμπονέρας κατ’ αρχήν εκφράζει τον προβληματισμό του για την «άνευ προηγουμένου κρίση» που μαστίζει τον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνοντας ότι «μετά και την αποχώρηση των συντρόφων που μετέχουν στο όργανο της Π.Γ. ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα χάσει σημαντικό αριθμό βουλευτών, αλλά και σημαντικών στελεχών-μελών ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η εκλογική του επιρροή, να συρρικνωθεί περαιτέρω». Ζητά «ειλικρίνεια, ωριμότητα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» για να πορευτεί το κόμμα με ενότητα και προτείνει διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου το αργότερο τον Ιανουάριο.

Ο Δ. Τεμπονέρας, στρέφεται και κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Έχουν περάσει 2 μήνες σύντροφε Πρόεδρε, αλλά το κόμμα δεν έχει παρουσιάσει ούτε μια πρόταση νόμου» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι επισκέψεις σε φορείς είναι χρήσιμες και αναγκαίες, αλλά οι φορείς περιμένουν εναλλακτικές προτάσεις» ενώ παράλληλα είπε «όχι στον αρχηγισμό. Κανείς δεν λαμβάνει «λευκή εξουσιοδότηση»». Ο κ. Τεμπονέρας επέκρινε και τις θέσεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαστε με όλους, δεν είμαστε με τους πολλούς, δεν είμαστε με το κεφάλαιο, δεν είμαστε με τους «νοικοκυραίους» διεμήνυσε και πρόσθεσε πως «η θέση μας για αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, είναι προβληματική». Διαπιστώνει δε ότι «πολιτική ταυτότητα χωρίς προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής, σε συγκεκριμένη σοσιαλιστική κατεύθυνση, συνιστούν «αριστερό» πολιτικό βερμπαλισμό, άνευ ουσίας».

Τέλος, δεν αφήνει στο απυρόβλητο και στελέχη όπως ο Π. Πολάκης διαμηνύοντας: «Προφανώς το τοξικό ύφος, η εμμονή στην τυφλή σύγκρουση, δεν είναι διαθέσεις που βοηθούν τον αντιπολιτευτικό μας λόγο».

Ολόκληρη η τοποθέτηση Τεμπονέρα:

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στα social media με την «αποστασία» της ομάδας Αχτσιόγλου: Σπόντες για σύμπλευση με Μητσοτάκη στα εθνικά

Φάμελλος: Αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τα συμφέροντα της κοινωνίας η αποχώρηση των 6+6

Φερχάτ Οζγκιούρ: Ο μουσουλμάνος βουλευτής που έγινε τομεάρχης του Κασσελάκη, αλλά προτίμησε την Αχτσιόγλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:30