search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:55
MENU CLOSE

Τρολάρισμα για το έγγραφο της ΕΥΠ περί ασφάλειας επικοινωνιών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2311
7/12/2023
08.12.2023 13:54
ΕΥΠ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΕΥΠ με έγγραφό της κάλεσε τους υπουργούς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης να προσέχουν τις επικοινωνίες τους – μέσω φωνής ή γραπτών μηνυμάτων – με τη χρήση γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας, καθώς για όλες αυτές υπάρχει πάντα κίνδυνος κενού ασφαλείας.

Το θέμα πήρε μια κάποια έκταση, αν και κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να το υποβαθμίσουν λέγοντας ότι αποτελεί μια τυπική διαδικασία από την ΕΥΠ χωρίς κάποια ξεχωριστή σημασία. Ωστόσο έδωσε την ευκαιρία – υπό τη σκιά και της υπόθεσης των υποκλοπών – για τρολάρισμα εις βάρος της κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος έγραψε στο X (Twitter): «Προσοχή με τα κινητά σας, είναι το σήμα που έστειλε η ΕΥΠ σε υπουργούς, αξιωματούχους (πρώτο θέμα ‘‘Καθημερινής’’). Προς το παρόν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προέρχεται από Μαξίμου – ΕΥΠ. Το αποδεικνύει η περίπτωση των δικών μου “κοριών”, την ύπαρξη των οποίων τεκμηρίωσε ο Ράμμος της ΑΔΑΕ».

Διαβάστε επίσης:

Το συμβολικό δώρο του Ερντογάν στον Μητσοτάκη και το εθιμοτυπικό στη Σακελλαροπούλου

Η fake δημοσίευση μίας φωτό του Κασσελάκη με τη Φάρλι και η γκάφα της εργαζόμενης στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ Λουπάκη

Γιώργος Γεραπετρίτης: Τι απαντά για την… υπόκλιση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48