search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:36
MENU CLOSE

Γάμος ομοφύλων: Οι κινήσεις Σαμαρά για να «ναυαγήσει» η προτροπή αποχής στους διαφωνούντες και η τακτική του Μαξίμου

12.01.2024 20:12
mitsotakis samaras 6543- new

Την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταψηφίσει στη Βουλή την τροπολογία για τους μετανάστες είχε κάνει ξεκάθαρο στους δημοσιογράφους πως το δεύτερο «όχι» του σε κυβερνητικό νομοσχέδιο θα ήταν η αρνητική ψήφος στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εάν και εφόσον τον έφερνε η κυβέρνηση για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ήταν θέμα χρόνου η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά και αυτή ήρθε κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον δικηγορικό σύλλογο Μεσσηνίας.

Μόνο που η σημερινή δήλωση του κ. Σαμαρά δεν περιλάμβανε μόνο το «όχι» στο νομοσχέδιο και την προειδοποίηση ότι θα μιλήσει στη Βουλή και θα καταθέσει τις απόψεις του, αλλά και την κριτική του προς την προτροπή του πρωθυπουργού στους βουλευτές που δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο να απέχουν.

Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, γνωρίζοντας πως αυτή τη φορά το Μαξίμου δεν μπορεί να εμποδίσει βουλευτές που συμφωνούν μαζί του να στοιχηθούν με το «όχι», καθώς δεν υπάρχει η κομματική πειθαρχία που θα τους ανάγκαζε να ψηφίσουν «ναι».

Και είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς από τη στιγμή που κάνει κριτική στον πρωθυπουργό, εμμέσως πλην σαφώς καλεί όλους τους βουλευτές που διαφωνούν με το νομοσχέδιο να μην απέχουν, αλλά να δώσουν το παρών στη Βουλή και να καταψηφίσουν.

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι η ανυπαρξία κομματικής πειθαρχίας μπορεί να δώσει στον κ. Σαμαρά τη δυνατότητα να κάνει επίδειξη εσωκομματικής δύναμης,  μετρώντας τους βουλευτές που θα πειθαρχήσουν στη δική του άποψη για παρουσία στην Βουλή και καταψήφιση και όχι στην άποψη του πρωθυπουργού για αποχή.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να κρατήσει την ίδια στάση που κράτησε και απέναντι στο «όχι» του κ. Σαμαρά στην τροπολογία για τους μετανάστες. Δηλαδή, ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να έχει τις απόψεις του είναι γνωστές είναι σεβαστές και μέχρι εκεί. Δεν σχολιάζουμε περαιτέρω τις απόψεις του δεν σχολιάζουμε την ψήφο του.

Από κει και πέρα είναι σαφές ότι στο μασάζ που θα κάνουν τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και του κόμματος στους βουλευτές που αντιδρούν θα υπάρχει και η υπενθύμιση ότι πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι  οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν χωρίς καμία συνέπεια τις απόψεις και τις θέσεις τους ακόμα και διά της ψήφου τους, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να καθορίζουν την κυβερνητική πολιτική και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις. Άλλωστε το ίδιο ισχύει και όταν πρωθυπουργός ήταν ο κύριος Σαμαράς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν διαφορετικές απόψεις από τις δικές του.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Δήλωση μετανοίας για τον «καυγά» με τον Άρη Πορτοσάλτε

Πολάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν μπορεί να ανέβει κανείς πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για άλλο θέμα

Γάμος ομοφύλων: Δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ όποιος δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, διευκρίνισε η Δώρα Αυγέρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:35