search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:12
MENU CLOSE

Κολωνός: Οργή για την πρόταση απαλλαγής Μίχου – Ένταση με την αστυνομία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – «Μπαζώθηκε κι αυτό»

13.03.2024 21:00
poreia-12

Ξεχείλισε η οργή κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Κολωνό μετά την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό της 12χρονης. Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη αναμένεται να γίνει κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Συλλογικότητες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, ενώ ένταση επικράτησε από τους συγκεντρωμένους έξω από το μαγαζί του Ηλία Μίχου στην περιοχή.

«Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές» αναγραφόταν στο πανό της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα. «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή»  ήταν ανάμεσα στα συνθήματα του κόσμου.

Kάποιοι από την συγκέντρωση έσπασαν τις τζαμαρίες ενός σουβλατζίδικου δίπλα από το μαγαζί του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, ενώ πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ. Η αστυνομία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

«Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών» επισήμανε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, που συμμετέχει στην κινητοποίηση, απαιτώντας με τη σειρά της να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως.

Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Ελλησπόντου με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων.

Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής, για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Ταυτόχρονα την ενοχή της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, για όλες τις κατηγορίες, πρότεινε η εισαγγελέας θεωρώντας την υπεύθυνη για τη μαστροπεία της κόρης της.

Για την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, που στηρίζει με την σειρά της το κάλεσμα. «Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως. Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών» τονίζεται στη σχετική ανάρτηση.

«Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά» επισημαίνει η Λαϊκή Συνέλευση στο κάλεσμά της και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της».

«Φουντώνει» η οργή των πολιτών

Ήδη, οι αντιδράσεις προέρχονται από μια ευρεία γκάμα πολιτών και φορέων, αλλά και κόμματα.

ΚΚΕ: Εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου

«Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο να ”πέσει στα μαλακά” ο συγκεκριμένος δράστης ”ξεπλένοντας”, τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού» τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ”αθωώνει” τους δράστες-τέρατα. Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη».

«Επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων» υπογραμμίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, από τη Νέα Αριστερά, έγραψε στο Χ: «Η Δικαιοσύνη σήμερα στέλνει ένα σήμα στα θύματα, τους λέει ”μην τολμήσετε να μιλήσετε”. Όπως πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα η Δικαιοσύνη σαπίζει».

Αλλά και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία αντέδρασε με ανάρτησή της στο Twitter:

Από τα σχόλια των χρηστών του Τwitter δε λείπουν και οι συσχετισμοί με την κυβέρνηση, αλλά και την υπόθεση των Τεμπών, για την οποία θεωρούν ότι θα έχει παρόμοια κατάληξη.

https://twitter.com/kapoioskapoios2/status/1767916508930363642
https://twitter.com/NAthenaios/status/1767915907513237868

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για τον καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε – «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι κρατική δολοφονία»

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τον αστυνομικό που καταδικάστηκε

Συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέλος της συμμορίας των γιων του «Ελ Τσάπο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:11