search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:17
MENU CLOSE

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη- αντιπολίτευσης για τα απογευματινά χειρουργεία

22.03.2024 13:17
gewrgiadis-karathanasopoulos

Άγρια κόντρα για τα απογευματινά χειρουργεία είχαν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης και ΚΚΕ. Ο υπουργός Υγείας ο οποίος δέχθηκε τα σφοδρά πυρά των βουλευτών του ΚΚΕ στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για την υγεία υποστήριξε ότι το μέτρο στις δέκα ημέρες ζωής του έχει τύχει μεγάλης αποδοχής.

«Στα 70 φθάνουν τα νοσοκομεία στα οποία ήδη λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία, ένα μέτρο που μετράει μόλις 10 ημέρες ζωής και έως το τέλος του μήνα, ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τα 100», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης κι έφερε ως παράδειγμα το ΚΑΤ, όπου – όπως είπε- και στις 17 χειρουργικές κλινικές του, λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία. Για άλλη μια φορά εκθείασε το καπιταλιστικό σύστημα και δήλωσε ότι αισθάνεται ιδεολογική υπεροχή κάθε φορά που έρχεται σε αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

«Τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα έχει κάνει ο καπιταλισμός και ό,τι και να κάνετε δεν μπορείτε να διαγράψετε τα ιστορικά επιτεύγματα του σοσιαλισμού παρά τα λάθη του», αντέτεινε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη επιλογή σε μια κοινωνία ανισοτήτων», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για τα απογευματινά χειρουργεία.

Σφοδρή ήταν η κριτική που δέχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Τι λέτε στον ασθενή; Να επιλέξει ένα απογευματινό χειρουργείο ή να περιμένει 3-4 χρόνια; Αυτή είναι η επιλογή; Τι λέτε στον ασθενή; Πλήρωσε για να χειρουργηθείς αλλιώς έχει ο θεός; Κι αν προλάβεις κι αν ζήσεις;», διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάσει μελέτη έγκυρου επιστημονικού περιοδικού που αναφέρει ότι ο κίνδυνος θανάτου μεγαλύτερος αν ένα χειρουργείο γίνει μετά τις 4 το απόγευμα.

«Η ΝΔ στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες για την υγεία και την περίθαλψή τους», τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης και επεσήμανε ότι για το κόμμα του η πρόσβαση στην φροντίδα υγείας σχετίζεται με την κλινική ανάγκη και όχι την οικονομική δυνατότητα, κατάσταση στην οποία οδηγεί τους πολίτες η Νέα Δημοκρατία που δεν πιστεύει ότι η υγεία πρέπει να παρέχεται ισότιμα και με υψηλή ποιότητα σε όλους τους πολίτες και υποβαθμίζει το ΕΣΥ. Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν έχει δώσει κανένα μισθολογικό, φορολογικό, βαθμολογικό κίνητρο για πρόσληψη ιατρών στο ΕΣΥ και την ίδια ώρα μεταφέρει στους πολίτες το οικονομικό βάρος για την αναγκαία μισθολογική αναβάθμιση των ιατρών του ΕΣΥ, μέσω των αμοιβών των απογευματινών χειρουργείων.

«Σε ένα εργασιακά εξουθενωμένο προσωπικό, λέτε πήγαινε και κάνε απογευματινά χειρουργεία», είπε ο Μερόπη Τζούφη από τη Νέα Αριστερά και διερωτήθηκε πόσα προβλήματα λύθηκαν. «Δεν είναι υπέρ υγείας ασθενών και γιατρών», είπε.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή επίθεση του Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος χαρακτήρισε αίσχος και εκτρωματικό το σχέδιο λειτουργίας των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, κάνοντας λόγο για «νόμιμο φακελάκι» και κακόγουστες φιέστες πάνω από τα χειρουργικά τραπέζια.

«Νομοθετήσατε τιμοκατάλογο στη ζωή και στην υγεία των ανθρώπων», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης

ΝΔ: Η «ακτινογραφία» της… πρώτης δόσης του ευρωψηφοδελτίου – Γιατί απουσιάζει ο Αυτιάς

Κουτσούμπας: Στο νέο σύστημα υγείας η ταμπέλα θα γράφει δημόσιο και από μέσα θα αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Ευρωεκλογές: Ποια στοιχεία και επιδόσεις θα κρίνουν τη μοίρα Κασσελάκη και Ανδρουλάκη στη μάχη της δεύτερης θέσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:17