search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:02
MENU CLOSE

Εκτροχιασμός αξιοπιστίας για την ΝΔ

01.04.2024 13:29
dimitris-stoumpos

Με «ικανοποίηση» κατέγραψε την -αναμενόμενη πάντως- απόρριψη της πρότασης μομφής της ευρύτερης αντιπολίτευσης η ηγεσία της ΝΔ. Στο δύσκολο τριήμερο της συζήτησης στην Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία όσο και αν προσπάθησε να «ανασκευάσει» την επικοινωνιακή της τακτική αλλά και την ουσιαστική αντιμετώπιση της σφοδρής κοινωνικής αντίθεσης στην προσπάθεια για «σίγαση» της τραγωδίας των Τεμπών δεν κατάφερε και πολλά, μάλλον «κατάφερε» να δείξει έναν διαρκή… εκτροχιασμό στην οποία αξιοπιστία προσπαθεί να συγκρατήσει.

Η όψιμη εμφάνιση στην συζήτηση στην Βουλή του πρώην υπουργού Κ. Α. Καραμανλή προφανώς και δεν ήταν αρκετή (παρά το… παρατεταμένο χειροκρότημα των κυβερνητικών βουλευτών που έδειξε μόνον μια… συγκυριακή «ανακούφιση» τους), όπως δεν ήταν αρκετή και η προσπάθεια του πρωθυπουργού να «κοιτάξει» στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων ακριβώς γιατί απέφυγε τις ουσιαστικές απαντήσεις για τις ελλείψεις, υστερήσεις και ευθύνες του τότε υπουργού του!

Μάλιστα ο κ. Κ. Α. Καραμανλής προτίμησε να… μιλήσει για το… έργο που «προσέφερε» και όχι για να «απαντήσει» στα αμείλικτα ερωτήματα για τις  αυστηρές (!) «διαβεβαιώσεις» του για ασφάλεια των σιδηροδρόμων πριν συμβεί το πολύνεκρο έγκλημα. Αν δεν έφταναν αυτά τα μικρά λόγια για να προκαλέσουν νέα αμφισβήτηση στην απόπειρα «σίγασης» από το κεντρικό «επιτελείο» της ΝΔ ήρθε και η αποκάλυψη του… «συνεορτασμού» με τον ιδιοκτήτη του «Βήματος» Β. Μαρινάκη των δυο δεξιών «χεριών» του πρωθυπουργού, αναγκάζοντάς τον να τους «παραιτήσει», ακριβώς γιατί γκρέμιζαν την όποια «αξιοπιστία» είχαν οι δηλώσεις του για «μη συγκυβέρνηση με μεγάλα πορτοφόλια»! Ήταν μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη η «άμεση» απομάκρυνση των Παπασταύρου, Μπρατάκου αν ήθελε να «μειώσει» της προφανείς συνέπειες του… νέου εκτροχιασμού κορυφαίων συνεργατών του.

Είναι μεγάλος πλέον ο κατάλογος των παραιτήσεων-απομακρύνσεων από το Μαξίμου που αποδεικνύει την όλο και μεγαλύτερη δυσκολία κεντρικής «ανάταξης» που προσπαθεί ο ίδιος ο αρχιεπιτελάρχης μπροστά στις πολλαπλές αρνητικές εμπλοκές και πρακτικές του «κέντρου», προφανώς και του ιδίου…

Σε λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ θα επιχειρηθεί η «πλήρης» επικοινωνιακή αντεπίθεση όμως όλοι αντιλαμβάνονται οτι τα περιθώρια είναι όλο και πιο «μικρά» γιατί η κοινωνική κατακραυγή για τα Τεμπη είναι τεράστια και οι ουσιαστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση ελάχιστες και πολύ πρόχειρες. Οι φρασεολογίες ακόμη και υπουργών είναι προκλητικές και επιδεικτικά αλαζονικές που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά που έρριξε η διαρκής υποτίμηση από την κυβερνητική πλειοψηφία της αγωνίας, του πόνου και της κοινωνικής απαίτησης για αλήθεια και τιμωρία χωρίς συγκαλύψεις.

Η συνέχεια που έδωσε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για αναζήτησή υπευθύνων για τη μονταζιέρα των ηχητικών την φρικτή νύχτα και η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης για διεξαγωγή προανακριτικής για την τραγωδία αποδεικνύει την κλιμακούμενη πολιτική πίεση στην κυβέρνηση που νόμιζε-νομίζει ότι μπορεί να ξεμπερδέψει με προχειρότητες και προπαγανδιστικές οξύτητες. Δεν έβλεπε και δεν άκουγε το διογκούμενο κύμα δυσπιστίας στην κοινωνία παρά και τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα. Οι καμπάνες για την κυβέρνηση ακούγονται από μήνες, και για την αδηφάγο ακρίβεια που λιανίζει τους πιο αδύνατους, αλλά και για το διευρυνόμενο κύμα ανασφάλειας που σκάβει το «σύνθημα» της ΝΔ για «τάξη».

Αν προσθέσουμε και τα άλυτα προβλήματα πχ στην υγεία (παρά τα «ηχηρά» του σημερινού υπουργού όπως το συνηθίζει) αντιλαμβανόμαστε τις έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση που δείχνει αρκετά αιφνιδιασμένη κια πλέον έντονα ανήσυχη για την συνέχεια. Οι αστοχίες δηλώσεων και στην αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνονται σε άκρως προβληματικό βαθμό και δεν «συμβαδίζουν» με τις διακηρυγμένες στοχεύσεις της για ενδυνάμωση μπροστά στις ευρωεκλογές.

Ο κίνδυνος της ισχυροποίησης της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές είναι παραπάνω από ορατός και παρά τις μεγάλες πολιτικές αντιθέσεις, καυτές συγκρούσεις των πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου δημοκρατικού φάσματος είναι ανάγκη οι συζητήσεις και ο προεκλογικός αγώνας να απαντήσουν στα καίρια προβλήματα, ζωτικές ανάγκες των συμπολιτών μας με ουσιαστικό, προγραμματικό, αποτελεσματικό τρόπο…

Διαβάστε επίσης:

Όταν οι Ρουβίκωνες διάβασαν τις επιστολές του Ιησού!

Ο θεός να μας φυλάει…

Για το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:01