search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:51
MENU CLOSE

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Ο Μητσοτάκης «κλείνει» τα «κενά», ψάχνει για την εκ δεξιών «έκπληξη»

15.04.2024 08:01
mitsotakis

Στις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας, στο Ωδείο Αθηνών, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος για τις – κρίσιμες για πολλούς λόγους, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα – ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το κόμμα έχει παρουσιάσει τους πρώτους 28 υποψήφιους, συν τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά , συν τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη (μια υποψηφιότητα που έγινε δεκτή, σύμφωνα με πληροφορίες, με ψυχρότητα από τον πρώην πρωθυπουργό), συν το δημοσιογράφο Νίκο Στέφο, συν την γιατρό από τη Ροδόπη, Νουρτζάν Σούλογλου.

Όπερ σημαίνει ότι το απόγευμα της Δευτέρας θα μάθουμε τα υπόλοιπα δέκα ονόματα – σύμφωνα με πληροφορίες, έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες – ενώ θα τελειώσει και το «θρίλερ» με την υποψηφιότητα ή μη του Φρέντι Μπελέρη, η οποία έχει προκαλέσει τριβές εντός της κυβέρνησης, καθώς κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι… αναφανδόν υπέρ, ωστόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτική.

Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η… πλάστιγγα φαίνεται ότι γέρνει στο να μην είναι υποψήφιος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο στο ευρωψηφοδέλτιο να συμπεριληφθεί ο γιος του, Πέτρος, ο οποίος σε ραδιοφωνική παρέμβασή του είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «αν τελικά δεν κατέβει ο πατέρας μου είναι πολύ πιθανόν να εκληφθεί ως αδυναμία και τελικά να πανηγυρίζουν οι σκευωροί».

Στην περίπτωση αυτή, το ζητούμενο – λένε πηγές από την κυβέρνηση και το κόμμα – είναι ο Κ. Μητσοτάκης να «βγάλει λαγό από το καπέλο», ήτοι, μια υποψηφιότητα που θα κάνει δυνατό «γκελ» στους πιο δεξιούς ψηφοφόρους, τμήμα των οποίων το τελευταίο διάστημα… γλυκοκοιτάζει την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, προκαλώντας αποσυσπείρωση στη ΝΔ. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι (αν εξαιρέσει κάποιος ορισμένες φήμες, όπως, π.χ. για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ελεονόρας Μελέτη), από την Πειραιώς και το Μαξίμου δεν διαρρέει ούτε λέξη.

Εν πάση περιπτώσει, όπως είχε σημειώσει και το topontiki.gr, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει ως τώρα ισχυρό χρώμα… ΠΑΣΟΚ (Πύρρος Δήμας, Βούλα Πατουλίδου, Δημήτρης Καρανικόλας, Σωτήρης Σέρμπος και Έφη Χριστοφιλοπούλου), γεγονός που έχει προκαλέσει και κάποια δυσφορία στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς φαίνεται ότι η… διεύρυνση του κόμματος προς την κεντροαριστερά συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Όπερ σημαίνει ότι θα ήταν χρήσιμο στα νέα ονόματα που θα ανακοινωθούν να συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι, ας πούμε, κομματικοί, για να υπάρξει ισορροπία.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια, αφού το απόγευμα της Δευτέρας όλα θα γίνουν γνωστά, ενώ από εδώ και πέρα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία, με έμφαση σε περιοχές της χώρας που η ΝΔ εμφανίζεται να χάνει έδαφος έναντι κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της και περιμένουν να επωφεληθούν από τη δυσαρέσκεια των πολιτών, αλλά και τα «στραβοπατήματα» της κυβέρνησης που δεν είναι και λίγα από την έναρξη της δεύτερης θητείας της στα τέλη του περσινού Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης;

O Κασσελάκης στην παρέλαση της ομογένειας στη Νέα Υόρκη – Οι αγκαλιές και οι selfies με τον κόσμο (video)

Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό – Τα ενδεχόμενα που εξετάστηκαν

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31