search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:49
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΚΟ στη σκιά της εσωτερικής κόντρας για τις «VIP κλίνες ΜΕΘ»

13.12.2021 12:15
alexis_tsipras

Με βασική ατζέντα τον Προϋπολογισμό του 2022 συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η συνεδρίαση, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, πραγματοποιείται εν μέσω απόνερων της εσωτερικής κόντρας που εκδηλώθηκε ύστερα από την τοποθέτηση του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού σχετικά με το θέμα των «VIP κλινών ΜΕΘ».

Υπενθυμίζεται, ότι ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκου ότι υπάρχουν «καβάντζα» 48 κλίνες ΜΕΘ για πρόσωπα VIP τήρησε αποστάσεις. Ειδικότερα, μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Kontra  Channel σημείωσε: «Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική, δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα».

Καθώς όμως κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ «σήκωσε» ψηλά την καταγγελία ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση θεωρήθηκε ότι ο τομεάρχης Υγείας «αντιπολιτεύτηκε» την κεντρική γραμμή. Μετά από τις εσωτερικές αντιδράσεις – και από το ηγετικό επιτελείο – ο τομεάρχης Υγείας αναδιπλώθηκε προχωρώντας σε δύο ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας, ενώ δέχτηκε σωρεία επιθέσεων από τη βάση στα σόσιαλ μήντια, αλλά και από φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ. Συνέχεια δόθηκε από τον τομεάρχη Παιδείας Νίκο Φίλη ο οποίος σε συνέντευξη προς την «Καθημερινή» εμφανίστηκε να στηρίζει τον Ανδρέα Ξανθό, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα καθώς ουσιαστικά «χρέωσε» στο κόμμα του ότι κάνει αντιπολίτευση με τους θανάτους. Η στάση του προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου, ωστόσο την επομένη ήταν η Αυγή που απάντησε στον Νίκο Φίλη και έδωσε συνέχεια για λογαριασμό της εφημερίδας και προς υπεράσπισή της, καθώς ήταν σε ερώτηση για το πρωτοσέλιδο της Αυγής που ο τομεάρχης Παιδείας απάντησε ότι «δεν βοηθάει μια αντιπαράθεση γύρω από το θέμα των θανάτων. Οι θάνατοι δεν αποτελούν στοιχείο αντιπολίτευσης». Προηγουμένως είχε συγκατανεύσει στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η εφημερίδα «υιοθέτησε» τις καταγγελίες Γιαννάκου. Η απάντηση του διευθυντή της Αυγής Άγγελου Τσέκερη ήταν ότι η εφημερίδα δεν υιοθέτησε τις καταγγελίες αλλά έθεσε ερωτήματα με τον Νίκο Φίλη να ανταπαντά και να χαρακτηρίζει βρώμικους τους υπαινιγμούς που είχε αφήσει στο κείμενό του ο διευθυντής της Αυγής περί «απολογητών της κυβερνητικής πολιτικής».

Προφανώς το θέμα δεν είναι λήξαν, και η κίνηση Φίλη, ενδεχομένως και αυτή του Ξανθού, για την ηγεσία αποτελούν καμπανάκια εν όψει του επικείμενου συνεδρίου. Τα πνεύματα είναι γενικότερα τεταμένα, αφού το επεισόδιο έρχεται να προστεθεί σε άλλα εσωτερικά παρατράγουδα καθώς και η πλευρά των προεδρικών εμφανίζεται στο παρασκήνιο ιδιαίτερα «επιθετική» στις κινήσεις της εν όψει του συνεδρίου.

Έτσι, εκτιμάται ότι η σημερινή συνεδρίαση αν και πιο αποστειρωμένη απ’ ό,τι μια δια ζώσης διαδικασία, δεν αποκλείεται να παρεκκλίνει της βασικής ατζέντας που είναι ο προϋπολογισμός, εν όψει της αυριανής έναρξης της συζήτησης στη Βουλή.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει τη μείωση των δαπανών για την Υγεία το 2022 κατά 820 εκ. ευρώ και κατά 1,7 δις ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες. Παράλληλα καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έναντι της ακρίβειας σε αγαθά και ενέργεια. Μιλώντας στα Γιάννενα την περασμένη Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει «προϋπολογισμούς μνημονίου» το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχάρησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι πρώτες κινήσεις του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:49