search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:41
MENU CLOSE

Ο Τζέφρι Έπσταϊν φέρεται να εκβίαζε τον Μπιλ Γκέιτς με εξωσυζυγική σχέση

22.05.2023 18:41
gates-3-new

Ο καταδικασμένος για trafficking και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών Τζέφρι Έπσταϊν, απειλούσε τον Μπιλ Γκέιτς και προσπάθησε να τον εκβιάσει για την εξωσυζυγική του σχέση με μια Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Μιλώντας στη Journal, πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν ότι αφού ο Έπσταϊν έμαθε για τη σχέση του συνιδρυτή της Microsoft με τη Ρωσίδα παίκτρια Μίλα Αντόνοβα, απείλησε τον Γκέιτς ώστε να του επιστρέψει τα δίδακτρα που είχε αρχικά καλύψει ο Έπσταϊν για να παρακολουθήσει η Αντόνοβα μαθήματα για κώδικα λογισμικών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα ο Έπσταϊν απείλησε τον Γκέιτς με ένα email που έστειλε το 2017 αφού απέτυχε να πείσει τον Γκέιτς να συμμετάσχει σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προσπάθησε να δημιουργήσει, σύμφωνα με πηγές.

Ο Γκέιτς γνώρισε την Αντόνοβα περίπου το 2010, όταν ήταν στα 20 της και συνέχισε να παίζει μπριτζ μαζί της. Σε ένα βίντεο του YouTube το 2010, η Αντόνοβα περιέγραψε ένα τουρνουά που έπαιξε με τον Γκέιτς λέγοντας: «Δεν τον κέρδισα αλλά προσπάθησα να τον κλωτσήσω με το πόδι μου».

Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από την εφημερίδα, η Αντόνοβα ήθελε να δημιουργήσει μια διαδικτυακή επιχείρηση εκμάθησης μπριτζ και προσπαθούσε να εξασφαλίσει κεφάλαια. Μέσω του Μπόρις Νίκολιτς, στενού συμβούλου του Γκέιτς, η Αντόνοβα απευθύνθηκε στον Έπσταϊν για να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια για την πρωτοβουλία της.

Η Αντόνοβα και ο Νίκολιτς συνάντησαν τον Έπσταϊν στο σπίτι του τον Νοέμβριο του 2013 στη Νέα Υόρκη, όπου του παρουσίασε τις προτάσεις της για συγκέντρωση κεφαλαίων και ζήτησε μισό εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τη Journal. Η Αντόνοβα είπε ότι ο Έπσταϊν τελικά δεν επένδυσε στην πρωτοβουλία.

Ωστόσο, η Αντόνοβα ένα χρόνο αργότερα, συνέχισε να μένει σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη που της παρείχε ο Έπσταϊν. «Δεν είχα σχέση μαζί του ή με κάποιον άλλο όσο ήμουν εκεί», είπε.

Ο Έπσταϊν κάποια στιγμή πλήρωσε την Αντόνοβα για να πάει σε σχολή ώστε να μάθει κώδικα λογισμικού, ανέφερε η εφημερίδα.

«Ο Έπσταϊν συμφώνησε να πληρώσει και πλήρωσε απευθείας στο σχολείο», είπε. «Δεν έγινε κάποια ανταλλαγή. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό».

«Όταν ρώτησα, είπε ότι ήταν πλούσιος και ήθελε να βοηθά τους ανθρώπους όποτε μπορούσε».

Την περίοδο που η Αντόνοβα προσπαθούσε να δημιουργήσει την πρωτοβουλία της, ο Έπσταϊν προσπαθούσε επίσης να δημιουργήσει το δικό του fund. Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από την εφημερίδα, ο Έπσταϊν προσπαθούσε να ιδρύσει το φιλανθρωπικό του ταμείο με την JP Morgan, το οποίο θα απαιτούσε από εξαιρετικά πλούσια άτομα να κάνουν μια ελάχιστη συνεισφορά 100 εκατομμυρίων δολαρίων και να του πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές.

Το ταμείο υποτίθεται ότι ήταν ένας τρόπος για τον Έπσταϊν να ξαναχτίσει τη φήμη του, αφού στιγματίστηκε ως σεξουαλικός δράστης και είχε δηλώσει ένοχος το 2008 για προσέλκυση και προσαγωγή ανηλίκου για πορνεία, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα.

Έγγραφα που εξετάστηκαν έδειξαν ότι το ταμείο του Έπσταϊν με μεγάλο βαθμό εξαρτώνταν από την υποστήριξη του Γκέιτς.

Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν στα στελέχη της JP Morgan, ο Έπσταϊν εμφανίζεται ως στενός σύμβουλος του Γκέιτς, παρόλο που δεν συμπεριλαμβάνει τον συνιδρυτή της Microsoft στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι ο Έπσταϊν δεν εργάστηκε ποτέ για τον Γκέιτς.

Το 2017, ο Έπσταϊν έστειλε email στον Γκέιτς για την Αντόνοβα μετά τη λήξη της εξωσυζυγικής σχέσης του Γκέιτς. Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Έπσταϊν ζήτησε από τον Γκέιτς να του επιστρέψει τα δίδακτρα της Αντόνοβα.

«Ο τόνος του μηνύματος ήταν απειλητικός καθώς ο Έπσταϊν έγραφε ότι γνώριζε για την υπόθεση και μπορούσε να τον εκθέσει», ανέφερε η εφημερίδα, ενώ εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι ο ιδρυτής της Microsoft «δεν είχε οικονομικές συναλλαγές με τον Έπσταϊν».

Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Έπσταϊν για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων και συνωμοσία για διάπραξη σεξουαλικής εμπορίας. Ο Έπσταϊν αρνήθηκε τις κατηγορίες και αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του μήνες σε μια προφανή αυτοκτονία.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Τουρκία – Ογάν: Θα στηρίξω Ερντογάν στο δεύτερο γύρο (Video)

Νέες έρευνες για την μικρή Μάντλιν, που εξαφανίστηκε το 2007- Τι υποψίες υπάρχουν

Nord Stream: Ουκρανικός «δάκτυλος» πίσω από το σαμποτάζ – Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες για το μυστήριο στη Βαλτική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15