search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:12
MENU CLOSE

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής – «Γρίφος» η αντίδραση Πατούλη (videos)

31.07.2023 01:48
XARDALIAS_317

Σίγουρη θεωρείται πλέον η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής, μετά το ζεϊμπέκικο εν μέσω πυρκαγιών που έθεσε στον «πάγο» τον Γιώργο Πατούλη.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του αναμένεται να γίνει είτε τη Δευτέρα (31/07) από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών είτε το αργότερο μέχρι την Τρίτη, όποτε επιστρέφει δηλαδή ο πρωθυπουργός από τα ταξίδια, που θα πραγματοποιήσει αντίστοιχα σε Λέσβο και Κύπρο.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε το μεσημέρι της Κυριακής (30/07), πριν μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία στην ουσία «κλείδωσε» η υποψηφιότητά του για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ενδεικτικό του αναβρασμού πριν τις επίσημες ανακοινώσεις θεωρείται το γεγονός ότι «πάγωσαν» οι επισκέψεις Χαρδαλιά σε στρατιωτικές μονάδες σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα. Η αλλαγή του προγράμματός του μεταφράζεται από αρκετούς ότι η στήριξη του κυβερνώντος κόμματος προς το πρόσωπό του θεωρείται δεδομένη.

Διπλή επίσκεψη στο Μαξίμου

Σύμφωνα με τον Alpha, το παρασκήνιο για την επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο (29/07), όπου επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και είχε συναντήσεις με συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψή του είχε προηγηθεί αυτής του κ. Παπανικολάου, ο οποίος με ανάρτησή του έκανε επίσημη την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο Γλυφάδας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέμενε την επίσημη ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου για το εάν θα είναι εν τέλει το πρόσωπο, που θα πάρει το «χρίσμα» και να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Χαρδαλιάς έφυγε το πρωί της Κυριακής, για να επιθεωρήσει στρατόπεδα στη χώρα για την πυρασφάλεια μετά απ’ όσα έγιναν στη Νέα Αγχίαλο, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Γιάννη Μπρατάκο.

Εκεί ήταν, μάλιστα, που φέρεται να επισημοποιήθηκε η κάθοδός του με το κυβερνών κόμμα στις ερχόμενες εκλογές.

Πληροφορίες του OPEN μεταδίδουν πως η επιλογή του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας δεν είναι τυχαία.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι είναι ένα πρόσωπο «γέννημα – θρέμμα» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ότι έχει ισχυρά «αυτοδιοικητικά αντανακλαστικά».

Στάση αναμονής από Πατούλη

Στο μεταξύ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Γιώργος Πατούλης να δώσει εκ νέου τη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, ως ανεξάρτητος πλέον. Προς το παρόν ωστόσο δεν έχει υπάρξει νεότερη αντίδραση από το περιβάλλον του, πέρα από εκείνη των κύκλων του, που τόνιζαν «να μην κινδυνεύσουν όσα επιτεύχθηκαν κατά την τετραετία στην Περιφέρεια».

Διαβάστε επίσης:

Στον Χαρδαλιά το γαλάζιο χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής – Σχέδιο «αποψίλωσης» της παράταξης Πατούλη από Μαξίμου

Υπουργείο Μεταφορών: «Τελειώνει» τα χάρτινα εισιτήρια – Σχέδια για πληρωμή με tap and pay κατά των «τζαμπατζήδων» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 2 Σεπτεμβρίου το Διαρκές Συνέδριο – Ποιον στηρίζει στην Πελοπόννησο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:10