search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:17
MENU CLOSE

Το Ισραήλ «κηρύσσει πόλεμο» και στην Αντζελίνα Τζολί

07.11.2023 16:05
ISRAELI JOLIE

Ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ επέκρινε την ηθοποιό του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και τη Γάζα.

Ο κ. Χέρτζογκ σε συνέντευξη με τον Πιρς Μόργκαν δήλωσε ότι είδε προσωπικά τι συνέβη την πρώτη μέρα των επιθέσεων και πώς ήταν η «χειρότερη θηριωδία που βιώσαμε ως έθνος».

Η Αντζελίνα Τζολί είχε πρόσφατα δημοσιεύσει στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη στάση της κατά του Ισραήλ. Αναφερόμενη στην εμπειρία της από τη συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τους πρόσφυγες, η κα Τζολί δήλωσε ότι «η εστίασή της είναι στους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν λόγω της βίας σε οποιοδήποτε πλαίσιο».

Πρόσθεσε: «Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ είναι μια πράξη τρόμου. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν από τον βομβαρδισμό ενός άμαχου πληθυσμού στη Γάζα που δεν έχει πού να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τροφή ή νερό, δεν έχει καν δυνατότητα εκκένωσης, το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διασχίσει τα σύνορα για να βρει καταφύγιο».

Η Τζολί στη συνέχεια έγραψε ότι η Γάζα «γίνονταν γρήγορα ομαδικός τάφος» ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και ότι «ο κόσμος παρακολουθεί» καθώς «εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πολίτες – παιδιά, γυναίκες και οικογένειες – τιμωρούνται συλλογικά».

Αντιδρώντας ο κ. Χέρτζογκ στη συνέντευξή του είπε ότι η Τζολί δεν έχει επισκεφθεί τη Γάζα και δεν προσφέρει στους Ισραηλινούς καμία δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους με τις παρατηρήσεις της. «Απορρίπτω εντελώς τους ισχυρισμούς της. Νομίζω ότι δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα… για να επισκεφθεί και να δει τα γεγονότα από κοντά. Στη Γάζα τώρα υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν», είπε.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος πρόσθεσε, «Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του λέγοντας αυτά που λέει. Και η Γάζα είναι μια φυλακή όχι λόγω του Ισραήλ. Το Ισραήλ αποχώρησε από τη Γάζα. Η Γάζα είναι μια ιρανική βάση γεμάτη τρόμο. Ίσως το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου θα επιτρέψει στους ανθρώπους της Γάζας που αξίζουν μια αξιοπρεπή καλή ζωή να την απολαύσουν υπό ένα διαφορετικό καθεστώς που θα επιτρέψει την κίνηση προς την ειρήνη. Θα μου πείτε, φυσικά, δεν φταίνε οι πολίτες. Ωραία, αν οι πολίτες δεν φταίνε, τότε παρακαλώ επιτρέψτε στο Ισραήλ να ξεριζώσει αυτούς τους τρομοκράτες».

Ο Ισραηλινός πρόεδρος αφηγήθηκε επίσης τη δική του εμπειρία από το πρωί της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς. Δήλωσε ότι υπήρχαν σειρήνες παντού και έτρεξαν στα καταφύγια. «Ήταν 6:30 π.μ. Η σιωπή σε ολόκληρη τη γειτονιά έγινε κομμάτια από τις τεράστιες σειρήνες και μετά οι εκρήξεις. Καταλάβαμε αμέσως ότι δεχόμασταν μια τεράστια επίθεση με πυραύλους… και το σοκ ήταν τεράστιο. Τρέξαμε στα καταφύγια. Μετά αρχίσαμε να λαμβάνουμε ατελείωτες ειδήσεις για φρικαλεότητες στα νότια σύνορά μας, για ανθρώπους που κλείνονται σε καταφύγια, καίγονται και δέχονται επίθεση. Και όλη η κόλαση βγήκε στην επιφάνεια. Έχουμε περάσει τη χειρότερη θηριωδία ως έθνος από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.».

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας της Αντζελίνα Τζολί, Jon Voight, δήλωσε επίσης ότι «απογοητεύτηκε» από τις δηλώσεις της κόρης του. Είπε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X, «Είμαι πολύ απογοητευμένος που η κόρη μου, όπως τόσα πολλά, δεν κατανοεί την τιμή του Θεού, τις αλήθειες του Θεού. Πρόκειται για την καταστροφή της ιστορίας της γης του Θεού – των Αγίων Τόπων – της γης των Εβραίων. Αυτή είναι η δικαιοσύνη για τα παιδιά του Θεού της Αγίας Γης». Ο ίδιος πρόσθεσε «Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να προστατεύσει το έδαφος του, τον λαό του. Αυτός είναι πόλεμος. Δεν θα είναι αυτό που πιστεύει η αριστερά».

Διαβάστε επίσης:

San Jose: Το «ιερό δισκοπότηρο των ναυαγίων» με θησαυρό που ξεπερνά τα 20 δισ. – Μάχη για τα δικαιώματα της ανέλκυσης (Videos/Photos)

Μεσανατολικό: Θέμα ωρών η εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα – Έντονη κινητικότητα των Αμερικανών (photos/videos)

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί – Περισσότερα από 4.000 τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:12