search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Μπάιντεν: Ο Πούτιν αυτο-απομονώνεται στη Ρωσία – Έχει απολύσει τους συμβούλους του

31.03.2022 21:48
biden16322_new

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να αυτοαπομονώνεται στη Ρωσία και μπορεί να έχει απολύσει ή να έχει θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό ορισμένους από τους συμβούλους του.

«Φαίνεται να είναι αυτοαπομονωμένος και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι έχει απολύσει ή έχει θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό ορισμένους από τους συμβούλους του», είπε ο Μπάιντεν χωρίς να αναφέρει αποδείξεις.

«Αλλά δεν θέλω ακόμη να δώσω μεγάλη σημασία σε αυτό αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε ότι είναι «σκεπτικός» με τις ανακοινώσεις της Ρωσίας για μερική απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων για να επικεντρωθεί η επίθεση στην Ουκρανία στην περιοχή Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να «ανακουφίσει τα νοικοκυριά» που αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες τιμές καυσίμων, ιδίως ανακοινώνοντας μια άνευ προηγουμένου χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας.

Επιτέθηκε επίσης στις εταιρείες πετρελαίου επειδή «κάθονται πάνω στα κέρδη ρεκόρ τους» αντί να αυξάνουν την παραγωγή στο αμερικανικό έδαφος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωσή του για την άντληση 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες, σε μια «άνευ προηγουμένου» απόφαση στην αμερικανική ιστορία με στόχο να ανακοπεί η άνοδος των τιμών πετρελαίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αποδέσμευση αυτή του πετρελαίου αναμένεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, να χρησιμεύσει μέχρι να αυξηθεί η αμερικανική παραγωγή στο τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

«Παρατεταμένος» ο πόλεμος Ρωσίας και Ουκρανίας εκτιμά το Πεντάγωνο

Φυσικό αέριο: Νέα «έκρηξη» τιμών μετά τη διαταγή Πούτιν να πληρώνει η Ευρώπη σε ρούβλι

ΟΗΕ: O πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει στη χειρότερη επισιτιστική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32